Με το απόλυτο των νικών συνεχίζει ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο Champions League υδατοσφαίρισης. Με όπλο την εξαιρετική άμυνα και πολύ καλό τον Μάνο Ζερδεβά, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στην Ουγγαρία της Τσόλνοκι και παραμένουν στην κορυφή του Α΄ ομίλου.

Το ματς ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και καλές επιθετικές επιλογές εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα στα πρώτα 4,5 λεπτά να έχουν ήδη σημειωθεί πέντε γκολ, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 3-2. Εν συνεχεία οι άμυνες των δύο ομάδων βελτιώθηκαν, με τους «ερυθρόλευκους» να αποκτούν προβάδισμα δύο τερμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντράσοβιτς, όμως, με δύο γκολ σε παίκτη παραπάνω «ξεκόλλησε» τους Ούγγρους και ο Λάζιτς με εξαιρετικό γυριστό σουτ από τα 2 μέτρα ισοφάρισε σε 5-5. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 6-5 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας, χάρη σε γκολ του Μυλωνάκη.

Το τρίτο οκτάλεπτο εξελίχθηκε σε μία αμυντική… ραψωδία του Ολυμπιακού, που έκανε τουλάχιστον πέντε κλεψίματα σε πάσες προς τον φουνταριστό, εξουδετερώνοντας πλήρων το βαρύ πυροβολικό της Τσόλνοκι, Ντούσκο Πιγέτλοβιτς. Μαζί με κάποιες καλές αποκρούσεις του Ζερδεβά (που αιφνιδιάστηκε πάντως σε μία φάση και δέχθηκε γκολ από τον Ντράσοβιτς), οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν τους γηπεδούχους στο ένα γκολ σε αυτό το διάστημα και προηγήθηκαν 8-6 με σκόρερ τον Μίτροβιτς και τον Κάκαρη σε κόντρα. Θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν ξεφύγει ακόμη περισσότερο, αν απέφευγαν κάποια «εύκολα» λάθη στην επίθεση.

Με πρωταγωνιστή τον Ζερδεβά, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έβγαλε τρεις φάσεις με αριθμητικό μειονέκτημα στην τελευταία περίοδο, αλλά στην επίθεση δεν βρήκε τρόπο να τελειώσει οριστικά το ματς, που έγινε ντέρμπι όταν ο Ντόρι μείωσε σε 8-7, 1΄25΄΄ πριν τη λήξη. Ο Ολυμπιακός κέρδισε αποβολή, αλλά το σουτ του Γιόκοβιτς σταμάτησε στο δοκάρι και στα 22΄΄ πριν το τέλος οι διαιτητές χρέωσαν -πολύ τραβηγμένη- αποβολή στον Μουρίκη. Η Τσόλνοκι είχε την ευκαιρία να κλέψει το βαθμό, αλλά ο Ντράσοβιτς αστόχησε και οι πρωταθλητές Ελλάδας έφυγαν με ένα σπουδαίο διπλό από την Ουγγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-3, 1-2, 1-0

Τσόλνοκι (Ζίβκο Γκότσιτς): Νάγκι, Άνγκιαλ, Λάζιτς 1, Σούμποτιτς 1, Βαρνάι, Πιγέτλοβιτς, Γιάνσικ, Ράσοβιτς 1, Ντόρι 1, Μπάτορι, Ντράσοβιτς 3, Τσεγκάλμι, Μπανιάι.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 2, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς, Γιόκοβιτς 1, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Γούνας, Αργυρόπουλος, Μίτροβιτς 2, Ζιβογίνοβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης