Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών τους αγώνες της στο Ντέμπρετσεν, όπου φιλοξενήθηκε η προκριματική φάση του World League για την ευρωπαϊκή ζώνη.

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα τελικά της Τιφλίδας, η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε στον τελικό 12-7 του Μαυροβουνίου και κατέλαβε την πρώτη θέση, γεγονός που αποτέλεσμα μία σημαντική «ένεση» αυτοπεποίθησης ενόψει του προ-ολυμπιακού τουρνουά του Φεβρουαρίου στο Ρότερνταμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε από την αρχή το προβάδισμα χάρη σε δύο γκολ του Κολόμβου και στη δεύτερη περίοδο, με εξαιρετική αμυντική λειτουργία και πολυφωνία στην επίθεση, «έτρεξε» ένα σερί 3-0 με τέρματα των Αργυρόπουλου, Καπότση και Φουντούλη και ξέφυγε 7-3 στο ημίχρονο.

Οι Μαυροβούνιοι στα δύο πρώτα οκτάλεπτα είχαν 2/2 στον παίκτη παραπάνω και 1/1 πέναλτι, αλλά στις περισσότερες επιθέσεις τους δεν κατάφερναν ούτε να κάνουν σουτ προς την εστία του Μάνου Ζερδεβά, που επανήλθε σήμερα κάτω από τα δοκάρια (στον χθεσινό ημιτελικό με την Ισπανία αγωνίστηκε ο Κώστας Γαλανίδης).

Οι διεθνείς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και ανέβασαν τη διαφορά στα έξι γκολ (9-3), φτάνοντας έτσι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το τυπικά γηπεδούχο Μαυροβούνιο): 2-3, 1-4, 3-4, 1-1

Διαιτητές: Ναούμοφ (Ρωσία), Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία)

Οι συνθέσεις:

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Ντρ. Μπργκούλιαν, Ράντοβιτς, Πέτκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Πέρκοβιτς 1, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα 1, Ίβοβιτς 3, Σπάιτς, Μάτκοβιτς 1, Μπανίσεβιτς, Κάντιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

** Στον «μικρό» τελικό του τουρνουά, η Ιταλία επικράτησε 9-8 της Ισπανίας και εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για την τελική φάση του World League.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης