Με νίκη ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο τρίτο και τελευταίο «παράθυρο» του Champions League υδατοσφαίρισης, στην Όστια της Ιταλίας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν 11-7 της Μαρσέιγ, κατέλαβαν την τρίτη θέση στον Α΄ όμιλο με 14 βαθμούς (τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες σε δέκα αγώνες) και πλέον περιμένουν την εξέλιξη του Β΄ ομίλου, στη Βουδαπέστη, προκειμένου να μάθουν τον αντίπαλό τους στον προημιτελικό του final-8, που θα φιλοξενηθεί στο Βελιγράδι.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός με δύο διαδοχικά γκολ του Γενηδουνιά πήρε κεφάλι στο σκορ με 4-2, όμως οι Γάλλοι απάντησαν και ισοφάρισαν (4-4). Μετά από ένα διάστημα με… διαγωνισμό λαθών, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη δεύτερη περίοδο προηγούμενοι 5-4, χάρη σε ένα σπάνιο γκολ του Μουρίκη από την περιφέρεια, αλλά και μία απόκρουση του Ζερδεβά στην εκπνοή, σε φάση με αριθμητικό μειονέκτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τρίτο οκτάλεπτο, παρά την κακή της απόδοση στον παίκτη παραπάνω (4/13 συνολικά, κάποια στιγμή είχε 2/11!), η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου βελτίωσε πολύ την άμυνά της (χωρίς μάλιστα να δώσει ούτε μία αποβολή), βρήκε λύσεις με περιφερειακά σουτ των Χρυσοσπάθη, Γενηδουνιά και Καπότση και κατάφερε να «χτίσει» μία διαφορά τριών τερμάτων (8-5), την οποία συντήρησε με άνεση ως το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 3-1, 3-2

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 3, Αργυρόπουλος, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης 3, Καπότσης 2, Χρυσοσπάθης 2, Ίρβινγκ 1, Γαλανόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαρσέιγ (Μίλος Στσεπάνοβιτς): Λάζοβιτς, Τσούτσκοβιτς, Βανπεπερστραέτ, Σπάιτς, Πρλαϊνοβιτς, Βερνού 1, Κρουσιγιά 4, Τζούρτζιτς, Μαριόν-Βερνού, Κοβάσεβιτς 1, Βουκίσεβιτς 1, Ολιβόν, Χοβχανισιάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης