Στον Θόδωρο Βλάχο ανέθεσε η ΚΟΕ τα «ηνία» της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, μετά την παραίτηση που υπέβαλε χθες ο Σάκης Κεχαγιάς.

Ο 45χρονος προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος προφανώς θα παραμείνει παράλληλα και στον πάγκο των «ερυθρολεύκων», επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος στη συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία, κατά την οποία καλείται -μεταξύ άλλων- να βρει «γέφυρες» επικοινωνίας με παίκτες όπως ο Χρήστος Αφρουδάκης, ο Κώστας Τσαλκάνης, ο Μανώλης Μυλωνάκης και ο Βαγγέλης Δελακάς, οι οποίοι είχαν «κοπεί» ή αποχωρήσει (ο Μυλωνάκης) από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λακωνική ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, μετά από σημερινή έκτακτη τηλεφωνική συνεδρίαση, αποφάσισε να αναθέσει σ’ αυτή τη φάση, την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας στην Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών, στον προπονητή Θόδωρο Βλάχο». Η ερμηνεία της ανακοίνωσης αυτής, στο σημείο που αναφέρει «… σ΄ αυτή τη φάση…», παραμένει ασαφής.

ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΒΛΑΧΟΥ

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής γεννήθηκε στο Βόλο στις 9 Ιουλίου 1969.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρξε παίκτης του Ολυμπιακού από το 1989 έως το 1998 και κατόπιν διετέλεσε βοηθός προπονητής στην ομάδα των «ερυθρολεύκων», μαθητεύοντας δίπλα σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, όπως ο Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς, ο Ζόλταν Κάσας και ο Βέσελιν Τζούχο.

Το 2005 ανέλαβε το Παλαιό Φάληρο και το 2011 επέστρεψε στον Ολυμπιακό, ως πρώτος προπονητής πια, οδηγώντας τον στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και ισάριθμων κυπέλλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης