Η Σερβία ξέσπασε μετά τις ήττες από Ισπανία και -κυρίως- Κροατία στο Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών του Τόκιο, συνέτριψε 13-6 το Μαυροβούνιο και το «έστειλε» στο δρόμο της εθνικής Ελλάδας, στον προημιτελικό της Τετάρτης (4/8).

Οι «πλάβι» δεν έδειξαν καμία διάθεση επιλογής αντιπάλου (θα μπορούσαν να χάσουν και να παίξουν στους «8» με την εθνική, αντί για την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία) και μετέτρεψαν σε… περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι με τους άλλοτε συμπατριώτες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ελλάδα και Μαυροβούνιο έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές εντός του 2021, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να γνωρίζει ισάριθμες ήττες: 8-4 στην Α΄ φάση του προ-ολυμπιακού τουρνουά, 10-9 στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης (παιχνίδι που δεν είχε καμία σημασία) και ξανά με 8-4 στον ημιτελικό του World League, διοργάνωση στην οποία η ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς κατέκτησε το τρόπαιο.

Στο Τόκιο, πάντως, οι Μαυροβούνιοι δεν έχουν εμφανιστεί σε καλή κατάσταση, πετυχαίνοντας μόνο δύο νίκες (15-10 την Αυστραλία και 19-12 το Καζακστάν) και χάνοντας 8-6 από την Ισπανία, 13-8 από την Κροατία και 13-6 από τη Σερβία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 2-1, 3-2, 2-2

Τα γκολ:

Σερβία: Φιλίποβιτς 3, Ντέντοβιτς 2, Ντ. Πιγέτλοβιτς 2, Μάντιτς, Λάζιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς, Πρλαϊνοβιτς, Στ. Μίτροβιτς.

Μαυροβούνιο: Ίβοβιτς 3, Μάτκοβιτς 2, Ουκρόπινα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης