Τον πρώτο τίτλος της χρονιάς διεκδικούν σήμερα ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη, καθώς οι δύο ομάδες στις 19.30 θα τεθούν αντιμέτωπες στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά για το Σούπερ Καπ στο πόλο ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι», που πέρυσι κατέκτησαν το νταμπλ, είναι το μεγάλο φαβορί για να προσθέσουν ακόμη έναν τίτλο στο πλούσιο παλμαρέ τους, απέναντι στην ομάδα την οποία νίκησαν πέρυσι στους τελικούς, τόσο του πρωταθλήματος όσο και του κυπέλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, ο ΝΟΒ έχει ως οδηγό τη νίκη του επί του Ολυμπιακού στον δεύτερο τελικό των περσινών πλέι-οφ, καθώς και το σχετικό πλεονέκτημα ότι έχει ήδη δώσει πέντε επίσημα παιχνίδια στα προκριματικά του Champions League, ενώ οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ξεκινούν με το αυριανό ματς τις επίσημες υποχρεώσεις τους.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιχάλης Μπιράκης και Γιώργος Πολυχρονόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός του Σούπερ Καπ θεσπίστηκε από την ΚΟΕ το 1996, αλλά δεν καθιερώθηκε και διακόπηκε μετά από μόλις τρεις σεζόν, για να επανέλθει πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει και τους τέσσερις τίτλους, τους τρεις εξ αυτών με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη, ενώ πέρυσι αντιμετώπισε και νίκησε τον ΑΝΟ Γλυφάδας.

Οι προηγούμενοι τέσσερις τελικοί του Σούπερ Καπ:

1996 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10-7

1997 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-5

1998 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 6-5

2018 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 11-4

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης