Αν και πάλεψε απέναντι στην Ιταλία η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο εν λόγω ματς, γνωρίζοντας εν τέλει την ήττα με 9-6 από την πρωταθλήτρια κόσμου στον Πειραιά, για την πρεμιέρα των προκριματικών του World League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε αρκετά καλή άμυνα, είχε σε σπουδαία μέρα τον Μάνο Ζερδεβά, αλλά ήταν τρομερά αναποτελεσματικό στην επίθεση, όπου έκανε πολλά λάθη και είχε τραγικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (1/10 συνολικά, 0/9 ως το τέλος του τρίτου οκταλέπτου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρωταθλητές κόσμου «πήραν κεφάλι» στο σκορ στο τελευταίο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου, όταν πέτυχαν τρία αναπάντητα γκολ και προηγήθηκαν 5-2 στο ημίχρονο.

Η εθνική με δύο γκολ του Γενηδουνιά μείωσε σε 5-4, ο Ζερδεβάς απέκρουσε πέναλτι του Αϊκάρντι, αλλά οι διεθνείς μας χάλασαν το… μομέντουμ με δύο χαμένες επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω.

Έτσι οι Ιταλοί με πέναλτι του Λουόνγκο και γκολ των Αϊκάρντι και Ρεντζούτο ξέφυγαν 8-4, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, και «καθάρισαν» τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-4, 2-1, 2-3

Διαιτητές: Ντουράσκοβιτς (Μαυροβούνιο), Σαβίνοβιτς (Κροατία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Γκιουβέτσης, Γαλανίδης

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Λουόνγκο 3, Κανέλα, Ντι Σόμα, Βελότο, Ρεντζούτο 2, Νταμόντε, Φιγκάρι, Μποντεγκά 1, Αϊκάρντι 2, Ντόλτσε, Νικόζια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης