Η Ιταλία αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά ο κακός δαίμονας της Εθνικής υδατοσφαίρισης Ανδρών, υποχρεώνοντάς την να ξεκινήσει με ήττα τους αγώνες της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Οι πρωταθλητές κόσμου επικράτησαν 10-6, εξασφάλισαν ουσιαστικά την πρώτη θέση του Δ΄ ομίλου και δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της ελληνικής ομάδας, που θα χρειαστεί να δώσει χιαστί αγώνα για την πρόκριση στην οκτάδα κι εκεί πολύ πιθανά θα βρει απέναντί της την πανίσχυρη Κροατία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιξε καλή άμυνα για ένα ημίχρονο, είχε σε σπουδαία ημέρα τον Μάνο Ζερδεβά (13 αποκρούσεις, μεταξύ των οποίων κι ένα πέναλτι), αλλά δεν βρήκε λύσεις στον παίκτη παραπάνω (4/12), ενώ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ από το ιταλικό πρέσινγκ και μοιραία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στο σκορ, όταν οι αντίπαλοί της “ξεκόλλησαν” επιθετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διεθνείς εμφάνισαν στο ξεκίνημα το… γνωστό πρόβλημα, χάνοντας τις δύο πρώτες επιθέσεις τους με παίκτη παραπάνω, ενώ στον αντίποδα οι Ιταλοί, στην πρώτη αποβολή που κέρδισαν σε κόντρα, άνοιξαν το σκορ με τον Λουόνγκο. Η ελληνική άμυνα όμως ήταν πολύ αποτελεσματική και η εθνική κατάφερε να πάρει προβάδισμα 2-1 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, έχοντας και την τύχη με το μέρος της, αφού σε δύο επιθέσεις με παίκτη παραπάνω απέτυχε αρχικά, αλλά κατάφερε να σκοράρει με δεύτερη προσπάθεια.

Στη δεύτερη περίοδο οι διαιτητές χρέωσαν τους Έλληνες παίκτες συνολικά με έξι αποβολές, αλλά με καλά μπλοκ και κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις του Ζερδεβά, η εθνική δέχθηκε μόνο δύο γκολ με αριθμητικό μειονέκτημα, ενώ ενδιάμεσα σκόραρε με ωραίο σουτ του Καπότση από την περιφέρεια. Ο Μποντεγκά «χτύπησε» στην κόντρα και έδωσε προβάδισμα 4-3 στους πρωταθλητές κόσμου, αλλά ο Φουντούλης έδωσε λύση στον παραπάνω και ισοφάρισε σε 4-4, 25΄΄ πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Οι Ιταλοί βρήκαν στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου δύο γκολ στα ίσια, με τους Ντι Φούλβιο και Φιλιόλι, ενώ την ίδια στιγμή η πιεστική τους άμυνα “στραγγάλισε” τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, που δυσκολεύονταν ακόμη και να κατεβάσουν τη μπάλα. Παρότι η εθνική συνέχισε να παίζει πολύ καλά στον παίκτη λιγότερο, οι «σετεμπέλο» ξέφυγαν με τρία γκολ διαφορά (7-4), με ακόμη ένα γκολ από την περιφέρεια, πριν μειώσει ο Μουρίκης με ωραίο γκολ από τα 2μ. Η Ιταλία, όμως, έχει την εμπειρία να διαχειριστεί ένα τέτοιο προβάδισμα και αυτό έκανε και απόψε, με τα δύο τέρματα του Ετσενίκε να «σφραγίζουν» τη νίκη των «ατζούρι», παρότι ο Ζερδεβάς απέκρουσε πέναλτι του Ντι Φούλβιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 3-1, 3-1

Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 2, Φοντέλι, Βελότο, Ρεντζούτο 1, Ετσενίκε 2, Φιγκάρι, Μποντεγκά 1, Αϊκάρντι, Ντόλτσε 1, Νικόζια

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης