Την ήττα με 9-3 από τη Σερβία γνώρισε η εθνική ομάδα των ανδρών, στην «αυλαία» της Α΄ φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γκουανγκζού.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε στην τρίτη θέση του Α΄ ομίλου και θα παίξει την Κυριακή (21/7, 09:30 ώρα Ελλάδας) με το νικητή του σημερινού αγώνα ΗΠΑ-Αυστραλία, στο χιαστί ματς για πρόκριση στην οκτάδα. Αν τα καταφέρει, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Τρίτης (23/7) την Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ολοκλήρωσε τον αγώνα με 1/11 (!) στον παίκτη παραπάνω και έμεινε χωρίς γκολ στα τελευταία 22,5 λεπτά της αναμέτρησης, οπότε δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω, έστω και απέναντι στη… μισή Σερβία.

Οι «πλάβι» είχαν από την πλευρά τους 7/9 με παίκτη παραπάνω (ξεκίνησαν με 6/6!) και τον πλέον ποιοτικό τους παίκτη, τον Ντούσαν Μάντιτς, να σκοράρει τέσσερις φορές, περισσότερες δηλαδή απ΄ ό,τι όλη η εθνική!

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 0-0, 3-0

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Μάντιτς (π.π.), 1-1 Γούνας (περιφέρεια), 2-1 Στρ. Ράσοβιτς (π.π.), 3-1 Β. Ράσοβιτς (π.π.), 3-2 Φουντούλης (π.π.), 4-2 Μάντιτς (π.π.), 4-3 Μουρίκης (φουνταριστός), 5-3 Στογιάνοβιτς (π.π.), 6-3 Λάζιτς (π.π.), 7-3 Μάντιτς (περιφέρεια), 8-3 Μάντιτς (περιφέρεια), 9-3 Λάζιτς (π.π.).

Η εθνική είχε 1/11 με παίκτη παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Η Σερβία είχε 7/9 με παίκτη παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Ντράσοβιτς (5΄21΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα).

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Μόλερ (Αργεντινή)

Οι συνθέσεις:

ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Ριστίτσεβιτς, Μάντιτς 4, Β. Ράσοβιτς 1, Ραντζέλοβιτς, Τσουκ, Λάζιτς 2, Βίτσο, Ντέντοβιτς, Γιάκσιτς, Ντράσοβιτς, Στογιάνοβιτς 1, Στρ. Ράσοβιτς 1, Ντομποζάνοφ

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης