Πρεμιέρα… προς γνώση και συμμόρφωση για την εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ. Πολύ νωθρή και με σοβαρά αμυντικά προβλήματα, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου νίκησε πολύ δύσκολα 11-10 τη Γεωργία, γλιτώνοντας τα χειρότερα χάρη στην απόδοση του Γιάννη Φουντούλη (5 γκολ) και την υπεροχή της σε φυσική κατάσταση. Η εμφάνιση ήταν ένα «καμπανάκι» για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που θα πρέπει να παρουσιαστεί σαφώς βελτιωμένο στη συνέχεια, αν θέλει να εξασφαλίσει ένα από τα τρία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Η ελληνική ομάδα πήρε από την αρχή το προβάδισμα, με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου να «χτυπάει» δύο φορές στην κόντρα, την πρώτη φορά κερδίζοντας πέναλτι και τη δεύτερη σκοράροντας. Όμως, κάποιες αμυντικές ολιγωρίες στα 2μ. και το κακό ποσοστό (1/5) στον παίκτη παραπάνω, δεν επέτρεψαν στην εθνική να ξεφύγει στο πρώτο οκτάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε 3-2. Στη δεύτερη περίοδο, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φουντούλη (τρία γκολ σε αυτό το διάστημα), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να ξεφύγει 8-4, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γεωργία, όμως, εκμεταλλεύθηκε την νωθρότητα της ελληνικής άμυνας και μείωσε σε 8-7, με μπροστάρη τον 40χρονο Έλεζ. Ακόμη ένα γκολ του Φουντούλη (με παρέμβαση του VAR, που έδειξε ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή στο σουτ του Έλληνα αρχηγού) έδωσε προσωρινή ανάσα στην εθνική, αλλά οι Γεωργιανοί με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση κατάφεραν να ισοφαρίσουν 10-10, με τον Έλεζ, στο φινάλε του τρίτου οκταλέπτου, ενώ έχασαν και επίθεση με παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου.

Ο Φουντούλης 5΄09΄΄ πριν τη λήξη έδωσε ξανά προβάδισμα στην εθνική, η οποία στη συνέχεια βελτίωσε την άμυνά της (βοήθησε και η κούραση των Γεωργιανών) και κράτησε τη νίκη, έστω κι αν δεν κατάφερε να ξανασκοράρει.

Να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Βλάχος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής στους δύο τερματοφύλακες, χρησιμοποιώντας στο πρώτο ημίχρονο τον Μάνο Ζερδεβά και στο δεύτερο τον Κώστα Γαλανίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Γεωργία): 2-3, 3-5, 5-2, 0-1

Γεωργία (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Ραζμάτζε, Καβταράτζε, Νταντβάνι 1, Ιμναϊσβίλι, Μπιτάτζε, Γέλατσα, Τζακάια, Σουσιασβίλι 1, Έλεζ 4, Μαγκρακβελίτζε, Μπαράλντι 2, Βαπένσκι 2, Σουμπλάτζε.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 5, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1, Γαλανίδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης