Την απόσυρση της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης του Εθνικού από τη Euroleague ανακοίνωσε η διοίκηση του συλλόγου, λόγω της παρατεταμένης αγωνιστικής απραξίας, στην οποία υποχρεώθηκαν οι αθλήτριες εξαιτίας του lockdown.

Αν και η ΓΓΑ έδωσε από σήμερα (14/12) το «πράσινο φως» για επιστροφή στις προπονήσεις, στις ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, οι υπεύθυνοι του Εθνικού έκριναν ότι ο χρόνος προετοιμασίας δεν επαρκεί για να εμφανίστει η ομάδα αξιόμαχη στα προκριματικά της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει και ο ΝΟ Λάρισας, που είχε δηλώσει συμμετοχή στη φετινή Euroleague. Αντιθέτως, κανονικά θα μπουν στην κληρωτίδα της LEN για τα προκριματικά ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το τμήμα υδατοσφαίρισης Γυναικών του Εθνικού δεν θα συμμετάσχει στη διασυλλογική διοργάνωση Ευρωλίγκα που πρόκειται να ξεκινήσει περίπου σε ενάμιση μήνα. Η απόφαση ελήφθη αργά χτες βράδυ από την τεχνική επιτροπή της ομάδος και η οποία έγινε αποδεκτή. Σήμερα στάλθηκε επιστολή στη ΚΟΕ και στη LEN γνωστοποιώντας την απόφασή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λόγοι που οδήγησαν την ομάδα να απέχει από την κλήρωση είναι η μεγάλη αποχή των αθλητριών από τις προπονήσεις μέχρι σήμερα. Η απραξία όλο αυτό το διάστημα από αγώνες δεν δίνουν την παραμικρή ελπίδα για μία αξιοπρεπή εμφάνιση της ομάδος στην διοργάνωση παρ’ ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη τα τοπικά πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά.

Βέβαια η πολιτεία μέσω του Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα επέτρεψε στην ομάδα να επιστρέψει σήμερα στις προπονήσεις τηρώντας όλα τα μέτρα covid. Αλλά το απομένον χρονικό διάστημα είναι πολύ λίγο για μια σωστή προετοιμασία και τον ευχαριστούμε πολύ γι΄ αυτό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης