Πρόωρα ολοκληρώθηκε η παρουσία του Απόλλωνα Σμύρνης στο Euro Cup υδατοσφαίρισης. Η «αμφίβια ταξιαρχία» έχασε 13-11 στην Ουγγαρία από την οικοδέσποινα του 7ου προκριματικού ομίλου Τσόλνοκι, όμως ήταν η ήττα της πρεμιέρας (8-7) από τη Στρασμπούρ που κόστισε τον αποκλεισμό. Η γαλλική ομάδα νίκησε νωρίτερα την ισπανική Τεράσα με 10-9 και πήρε την προνομιούχο δεύτερη θέση του ομίλου.

Απέναντι στην πανίσχυρη Τσόλνοκι, που από τη στιγμή που αποκλείστηκε στα προκριματικά του Champions League, έγινε αυτόματα το μεγάλο φαβορί του Euro Cup, ο Απόλλων πάλεψε λυσσαλέα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Ουγγαρίας, Βίκτορ Νάγκι (δεν χρησιμοποιήθηκε) και τον διεθνή αμυντικό Νταβίντ Γιάνσικ, οι Μαγυάροι διαθέτουν παίκτες μεγάλης ποιότητας και εμπειρίας, προεξάρχοντος του Σέρβου σταρ Φιλίπ Φιλίποβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή το προβάδισμα, ξέφυγαν με 6-2 λίγο πριν τελειώσει το δεύτερο οκτάλεπτο και με 9-4 στο τρίτο. Με τρία συνεχόμενα γκολ του Γούνα μέσα σε ενάμισι λεπτό, η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη μείωσε σε 10-8 στο τέλος της τρίτης περιόδου και ο Σολανάκης έφερε τον Απόλλωνα σε απόσταση «βολής» (10-9), 5,5 λεπτά πριν τη λήξη. Στη συνέχεια, όμως, ένα λάθος σε προσπάθεια για κόντρα κι δύο γκολ του Σεγκάλμι «φρέναραν» την «κυανόλευκη» αντεπίθεση. Με τέρματα στην κόντρα από τους Γούνα και Δερμιτζάκη ο Απόλλωνας μείωσε σε 12-11, αλλά έχασε επίθεση με παίκτη παραπάνω και ο Φιλίποβιτς «σφράγισε» τη νίκη της Τσόλνοκι.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-2, 4-4, 3-3

Τσόλνοκι (Ζίβκο Γκότσιτς): Β. Νάγκι, ‘Ανγκιαλ, Ντόρι 1, Σεγκάλμι 2, Α. Νάγκι 2, Πιγέτλοβιτς 1, Κόβατς 1, Κόναρικ, Φιλίποβιτς 4, Ντράσοβιτς 2, Τέλεκι, Μπανιάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος, Παπαγεωργίου 1, Δερμιτζάκης 1, Χατζηκυριακάκης, Τοράκης, Μίτροβιτς 1, Βιτέλλας, Μοσκόφ 3, Γούνας 4, Γωνιωτάκης, Σολανάκης 1, Καβουσανός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης