Με νίκες των φαβορί άνοιξε η αυλαία της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, για την περίοδο 2021-22. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα στο Ποσειδώνιο του ΠΑΟΚ με 18-10, αν και η αμυντική επίδοση σίγουρα προβλημάτισε τον Θοδωρή Βλάχο.

Ο Θανάσης Χρυσοσπάθης με πέντε τέρματα ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρολεύκων», που έπαιξαν χωρίς το μεγάλο μεταγραφικό τους απόκτημα, τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Φίλιπ Φιλίποβιτς, καθώς και τον Κροάτη τερματοφύλακα Μάρκο Μπίγιατς. Ο Ολλανδός Κούπμαν και ο νεαρός Κεχαλάρης με τέσσερα γκολ έκαστος ξεχώρισαν από τους Θεσσαλονικείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα άλλα ματς του Α΄ ομίλου, ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε στο Πάρκο Γουδή της Γλυφάδας με 17-12, με τους Σολανάκη και Γκουσάροφ να πετυχαίνουν από τέσσερα γκολ, ενώ για τον ΑΝΟΓ έκανε αίσθηση το ντεμπούτο του Μαυροβούνιου Μιγιούσκοβιτς, που σκόραρε έξι φορές. Στον Πειραιά, ο Εθνικός νίκησε 16-9 τον Αρη, που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά από 19 χρόνια.

Στον Β΄ όμιλο, η Βουλιαγμένη έκανε… περίπατο στο Βόλο, όπου συνέτριψε 23-5 τον τοπικό ΟΥΚ, με πρώτο σκόρερ τον Κώστα Γκιουβέτση που πέτυχε πέντε γκολ. Ο διεθνής περιφερειακός τιμήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα από τους γηπεδούχους, μαζί με τους Δημήτρη Σκουμπάκη και Μάριο Καπότση, για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Τέλος, ο ενισχυμένος Πανιώνιος πέρασε με 17-12 από τα Χανιά, με τους Νίκολα Μοσκόφ και Τάκη Δήμου να σημειώνουν από τέσσερα τέρματα και παρά το «εξάσφαιρο» ντεμπούτο του Ούγγρου Τοτ για την κρητική ομάδα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 10-18

Εθνικός-Αρης Θεσ. 16-9

Απόλλων Σμύρνης-Γλυφάδα 17-12

ΑΕΚ-Παλ. Φάληρο 6/10

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Χανιά-Πανιώνιος 12-17

ΟΥΚ Βόλου-Βουλιαγμένη 5-23

Περιστέρι-Χίος 6/10

Υδραϊκός-Παναθηναϊκός αναβλήθηκε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης