Με μία σειρά σημαντικών ανανεώσεων, η ομάδα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης «έδεσε» τον κορμό της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και πλέον κινείται για την ενίσχυσή της. Η «αμφίβια ταξιαρχία» ανακοίνωσε την παραμονή στην ομάδα των Στέφανου Γαλανόπουλου, Βασίλη Καβουσανού, Κωνσταντίνου Χονδροκούκη, Κωνσταντίνου Μόκκα και Άγγελου Γωνιωτάκη, ενώ είχαν ήδη προηγηθεί οι ανανεώσεις των Μανώλη Σολανάκη, Αλέξανδρου Αλαμάνο και Νίκου Γαρδίκα.

Καταρχάς, ο Απόλλων κράτησε το δίδυμο τερματοφυλάκων του. Ο έμπειρος Στέφανος Γαλανόπουλος, στα 29 του χρόνια, ήταν ο βασικός γκολκίπερ στη μεγαλύτερη διάρκεια της περσινής σεζόν (22 συμμετοχές), όμως ένας τραυματισμός στο χέρι στον πρώτο ημιτελικό των πλέι-οφ με τον Ολυμπιακό τον έθεσε νοκ-άουτ από τη συνέχεια. Την ευκαιρία άδραξε ο 21χρονος Καβουσανός (23 συμμ.), ο οποίος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια της χρονιάς και μάλιστα χθες κλήθηκε από τον Θοδωρή Βλάχο στην προετοιμασία της εθνικής ανδρών εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 23χρονος Χονδροκούκης εντάχθηκε πέρυσι στον Απόλλωνα και κατέγραψε 28 συμμετοχές και 22 γκολ, κάνοντας μάλιστα ένα εκπληκτικό ματς στον τελευταίο αγώνα της σειράς των «μικρών» τελικών με τον Πανιώνιο, όπου πέτυχε πέντε τέρματα. Ο 20χρονος Μόκκας αποκτήθηκε επίσης πέρυσι από τη Χίο και έδειξε ότι είναι εξαιρετικά εξελίξιμος αμυντικός, που έφτασε να κληθεί και την εθνική ανδρών. Την πρώτη του σεζόν στους «κυανόλευκους» είχε 27 συμμετοχές και 5 γκολ.

Τέλος, ο Γωνιωτάκης θα φορέσει για τρίτη σερί σεζόν το σκουφάκι της «αμφίβιας ταξιαρχίας», έχοντας μετρήσει την προηγούμενη διετία 44 συμμετοχές και 22 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο 21χρονος αριστερόχειρας περιφερειακός, πρωταθλητής κόσμου με την εθνική νέων ανδρών το 2019, έχει επίσης κληθεί από τον Θοδωρή Βλάχο στους άνδρες και αποτελεί πλέον μία από τις πλέον πολύτιμες μονάδες του Απόλλωνα.

Με τις ανανεώσεις αυτές, η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη κράτησε ουσιαστικά ολόκληρο τον ελληνικό κορμό της, πλην του Αλέξανδρου Γούνα που υπέγραψε στον Πανιώνιο και του Νίκου Τσολακούδη που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, και πλέον αναζητά κάποιες ποιοτικές προσθήκες και βεβαίως ένα αξιόλογο δίδυμο ξένων, προκειμένου να διατηρήσει και τη νέα περίοδο τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης