Ο Ολυμπιακός νίκησε με 13-8 την Σπαντάου στον Πειραιά, έκανε το «5Χ5» στον Α’ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και, πλέον, ετοιμάζεται για τα ντέρμπι του Δεκεμβρίου με Μπαρτσελονέτα και Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Παρά την άνετη επικράτηση, το ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» ήταν μάλλον χαλαρό και οι Γερμανοί το εκμεταλλεύτηκαν για να προηγηθούν με 2-0, πριν καν τη συμπλήρωση του πρώτου δίλεπτου. Στη συνέχεια όμως η πειραϊκή ομάδα βελτιώθηκε, πίεσε, βρήκε ρυθμό και με γκολ των Γιόκοβιτς (2) και Γενηδουνιά προηγήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός ξέφυγε 4-2 με γκολ του Αργυρόπουλου, όμως η Σπαντάου ισοφάρισε με δύο γκολ σε 40 δευτερόλεπτα (!) και λίγο αργότερα έφτασε και στο 5-5. Ο Γιόκοβιτς στον παίκτη παραπάνω και ο Γούνας με τον ίδιο τρόπο έκαναν το 7-5 και ο Αργυρόπουλος σημείωσε το 8-5, που ήταν και το σκορ στο ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να «πνίγει» τους Γερμανούς με την άμυνά του, ο Γούνας με πέναλτι έγραψε το 9-5, ο Μίτροβιτς το 10-5, για να μειώσει η Σπαντάου με τον Ντέντοβιτς (10-6). Ο ίδιος παίκτης έγραψε το 10-7, αλλά το τέταρτο προσωπικό γκολ του Αργυρόπουλου έστειλε ξανά τη διαφορά στο +4 και αποθάρρυνε κάθε σκέψη των φιλοξενούμενων.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 2-1, 3-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 3, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 4, Μίτροβιτς 2, Ζιβογίνοβιτς.

Σπαντάου: Μπάκσα, Κολόντ, Γκιλέν 2, Τσουκ 1, Νεγκρεάν 2, Ζιουνλίνγκ, Στρέλεζκι, Ντέντοβιτς 3, Όστμαν, Τσίρου, Ρέστοβιτς, Τομ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης