Ακόμη και στο Βέλγιο υποχώρησαν ενώπιον της τραγικής πραγματικότητας του κορωνοϊού, ακυρώνοντας τον ποδηλατικό γύρο της Φλάνδρας, που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Απριλίου.

Η κλασική «Ronde», που διεξάγεται από το 1919, δεν σταμάτησε ούτε στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου! Το μοναδικό «στοπ», στην πραγματικότητα, χρονολογείται κατά την τριετία 1915-18, δηλαδή από την εποχή του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παρόν, ακόμη κι αν τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η βελγική κυβέρνηση είχαν ήδη αρθεί έως τις 3 Απριλίου, δεν θα υπήρχε αρκετός χρόνος για να οργανωθεί ο αγώνας.

Τα λόγια του υπουργού Αθλητισμού, Μπεν Βέιτς, έδειξαν την κατεύθυνση. «Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να διοργανώσουμε τη Φλάνδρα, δεν μπορώ να φανταστώ ότι μια ολόκληρη ομάδα δρομέων και ανθρώπων απ΄ όλο τον κόσμο θα φτάσει στις εκτάσεις μας λίγες ώρες μετά τις 3 Απριλίου. Είναι ένα θέμα που ανάγεται στο αίσθημα ευθύνη μας», υπογράμμισε.

Οι διοργανωτές του αγώνα «Flanders Classics» συμφώνησαν με τον υπουργό, δηλώνοντας ότι είναι πρόθυμοι να αναζητήσουν και να βρουν μια νέα ημερομηνία για τον ποδηλατικό αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης