Κοντά στο πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ έφτασε η Βαλεντίνα Γκόγκουα, στην κατηγορία των 56κ. του σάμπο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε 2-0 τη Μολδαβή Ντόνος, στη συνέχεια ηττήθηκε από τη Ρωσίδα Καζενιούκ και στον κρίσιμο αγώνα των ρεπεσάζ με τη Ρουμάνα Ποροϊνεάνου έχασε με απόφαση των κριτών και έμεινε στην πέμπτη θέση.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές της πρεμιέρας, οι Άννα Κορακάκη και Διονύσης Κορακάκης αποκλείστηκαν στα προκριματικά του μικτού αεροβόλου πιστολιού 10μ.. Η Βαρβάρα Φασόη κατετάγη 53η στα 120χλμ. της ποδηλασίας δρόμου, ενώ στην πυγμαχία ο Παύλος Τσαγκράκος αποκλείστηκε στα προκριματικά των 75κ., χάνοντας με 3-2 από τον Σουηδό Τσαρτόι. Στο σάμπο, πέραν της Γκόγκουα, η Μαριάνθη Σκορδά στα 64κ. και ο Βασίλι Μπαλαμπανασβίλι στα 82κ. γνώρισαν από δύο ήττες και αποκλείστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το αυριανό (23/6) πρόγραμμα, ξεχωρίζει η συμμετοχή της Άννας Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. Ο προκριματικός αρχίζει στις 11:15 π.μ. και ο τελικός, όπου λογικά θα βρίσκεται η Ολυμπιονίκης του Ρίο, στις 1:30 μ.μ. Στο ίδιο αγώνισμα μετέχει και η Δήμητρα Παπακανέλλου, ενώ στον αντίστοιχο αγώνα των ανδρών θα πάρει μέρος ο Διονύσης Κορακάκης. Παράλληλα, η Ελένη Κελαϊδίτη αγωνίζεται σε δύο τελικούς οργάνων (μπάλα και στεφάνι) της ρυθμικής γυμναστικής.

Αύριο αρχίζει επίσης την προσπάθειά της η εθνική ομάδα στίβου, συμμετέχοντας στο α΄ γκρουπ της διοργάνωσης, που διεξάγεται με το πειραματικό σύστημα DNA της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που περιλαμβάνει μόνο ομαδική βαθμολογία. Ελληνικές συμμετοχές θα έχουν επίσης στο τζούντο (Ελισάβετ Τελτσίδου στα 70κ., Γιώργος Αζωίδης στα 73κ. και Αλέξης Ντανατσίδης στα 81κ.), στο σάμπο (Σάββας Καρακιζίδης στα 62κ. και Γιώργος Μαρκαριάν στα 74κ.), καθώς και στην ποδηλασία δρόμου (Γιώργος Μπούγλας, Χαράλαμπος Καστραντάς και Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στα 180χλμ. επί δημοσίας οδού).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης