Παγκόσμιος Θρίαμβος για την ελληνική Πυγμαχία, καθώς η Εθνική Ομάδα της χώρας «σάρωσε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Άννα Μαρία Τριφύλλη πήρε τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας στον κόσμο για πρώτη φορά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Μαυροβούνιο.

Πάντως, η «γαλανόλευκη» δεν σταμάτησε εκεί, καθώς η Ιωάννα Κάντζαρη έφερε το ασημένιο μετάλλιο και τρία χάλκινα κατέκτησαν οι Δανάη Ζενουνλλάρι, Θωμάς Μποδιτσόπουλος και Νίκος Καλυβάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν συνολικά πέντε μετάλλια και πρώτευσαν σε όλες τις κατηγορίες. Η Εθνική ομάδα Εφήβων – Νεανίδων, θριάμβευσε και απέδειξε πως η Ελλάδα είναι η ανερχόμενη δύναμη στο Άθλημα.

Η Άννα Μαρία Τριφύλλη στον τελικό της κατηγορίας της (48 κιλά) επικράτησε την Ισίκ Φιλίζ από την Τουρκία και εκτός από το μετάλλιο αναδείχθηκε και η καλύτερη μαχήτρια στον κόσμο.

Η Ιωάννα Κάντζαρη (54 κιλά) δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπιμπιάννα Λοβάσοβα και μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα πήρε το Ασημένιο Μετάλλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκληρή «μάχη» έδωσε και η Δανάη Ζενουνλλάρι (60 κιλά), όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίδας Τοκαρέβα, πήρε την τρίτη θέση και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Ένας τραυματισμός στο πόδι «πρόδωσε» τον Θωμά Μποδιτσόπουλο που αντιμετώπισε τον Αζέρο Ομάρ Ασανλί και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την παρουσία τους στον τελικό.

Τέλος, ο Νίκος Καλυβάκης έφτασε στον ημιτελικό της κατηγορίας του (60 κιλά) και έχασε με ομόφωνη απόφαση από τον Μπιλάλ Ντακάεφ από τη Ρωσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης