Ρεπορτάζ: Ανδρέας Αθανασούλης – Σωτήρης Σκουλούδης – Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος

To Coremag και το zougla.gr, σε αναζήτηση της εξακρίβωσης των συνθηκών, της ενδεχόμενης επικινδυνότητας και, κυρίως, της εμπειρίας που προσφέρει η ελεύθερη πτώση, πραγματοποίησε βιωματικό ρεπορτάζ στο αεροδρόμιο της Κωπαΐδας, κοντά στο Κάστρο Λιβαδειάς! Εκεί εδρεύει το Skydive Athens, η μεγαλύτερη αερολέσχη της χώρας για αυτόν τον σκοπό και η μοναδική που προσφέρει όλο το χρόνο στους επισκέπτες της την εμπειρία της… πτώσης με αλεξίπτωτο από τα 14.000 πόδια (4,2 χιλιόμετρα)! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ρεπόρτερ πραγματοποίησαν το λεγόμενο άλμα tandem, που αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο για τη μύηση στον συναρπαστικό κόσμο της ελεύθερης πτώσης. Μετά από μια ενημέρωση στο έδαφος από τους ειδικούς, δεθήκαμε με τον έμπειρο εκπαιδευτή μέσω μιας ειδικής εξάρτησης, απογειωθήκαμε και… εγκαταλείψαμε το αεροπλάνο!

​Η αίσθηση της ελεύθερης πτώσης με ταχύτητα περίπου 220 χλμ/ώρα διήρκεσε ένα λεπτό, και στη συνέχεια ο εκπαιδευτής άνοιξε το αλεξίπτωτο
Η αίσθηση της ελεύθερης πτώσης με ταχύτητα περίπου 220 χλμ/ώρα διήρκεσε ένα λεπτό, και στη συνέχεια ο εκπαιδευτής άνοιξε το αλεξίπτωτο. Πετάξαμε για άλλα 7 λεπτά, μέχρι να προσγειωθούμε στο γρασίδι της ζώνης ρίψεων.

«Σε σύγκριση με τις άλλες μεθόδους εισαγωγής στο σπορ, το άλμα tandem έχει το πλεονέκτημα ότι απαιτεί πολύ λίγο χρόνο προετοιμασίας. Ο έμπειρος εκπαιδευτής που θα σας ξεναγήσει στην ελεύθερη πτώση θα αναλάβει και την ευθύνη για την ασφάλειά σας, χωρίς να απαιτείται η δική σας συμμετοχή», αναφέρει ο Αναστάσης Σιδέρης, υπεύθυνος του SkyDive Athens.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης και μάθετε όσα πρέπει να γνωρίζετε από τους ειδικούς:

Δείτε φωτογραφίες:

 
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.skydive-athens.gr/

Πηγή: Coremag.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης