Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (27/2) στο μέγαρο του Δημαρχείου Αθήνας η συνέντευξη Τύπου για τον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2020, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου. Παραβρέθηκαν και μίλησαν στην εκδήλωση ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, και η δρομέας Αναστασία Καρακατσάνη, καθώς και ο Στάθης Τσαούσης, γενικός διευθυντής της εταιρείας ERGO, που είναι και η μεγάλη χορηγός του αγώνα.

Ο κ. Μπακογιάννης στην τοποθέτησή του είπε μεταξύ άλλων ότι ο αγώνας έχει γίνει πλέον θεσμός και πως μαζί με τον ΣΕΓΑΣ και την Περιφέρεια τέθηκε ως στόχος να διεξαχθεί φέτος ο καλύτερος αγώνας που έγινε ποτέ, ενώ, μαζί με το αθλητικό κομμάτι της, η διοργάνωση που γίνεται στο κέντρο της ιστορικής πόλης της Αθήνας αναδεικνύει και το πολιτιστικό της απόθεμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός και, όταν ξεκινήσαμε με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ τη συζήτησή μας, βάλαμε ένα στοίχημα. Να είναι ο καλύτερος ημιμαραθώνιος που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα. Να είναι ο πιο ευχάριστος και ο πιο όμορφος, αλλά ταυτόχρονα να είναι και ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πόλης μας.

Φέτος έχουμε μια πραγματική καινοτομία. Το δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων έχει μεταφέρει την ετήσια Νύχτα Πολιτισμού, ώστε να γίνει την Παρασκευή 20 Μαρτίου, ενισχύοντας τον αγώνα με πάνω από 40 εκδηλώσεις, κυρίως στο δήμο Αθηναίων, αλλά και σε όμορους δήμους, την προπαραμονή του ημιμαραθωνίου. Είναι η πρώτη φορά που ο ημιμαραθώνιος συνδέεται με αυτό το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός. Σκεφτείτε ότι 20 Μαρτίου είναι η Νύχτα Πολιτισμού, 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, αλλά βεβαίως και η Εαρινή Ισημερία και 22 Μαρτίου ο ημιμαραθώνιος.

Είναι λοιπόν σίγουρο ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο. Ένα τριήμερο που θα είναι μια πραγματική άνοιξη για το νου, το σώμα, αλλά και την ψυχή. Και αποδεικνύεται έτσι ότι η ισχύς είναι πραγματικά εν τη ενώσει. Να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τον κ. Παναγόπουλο, βεβαίως την περιφέρεια Αττικής και ασφαλώς τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης, την ERGO, για όλα όσα κάνει» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πατούλης είπε ότι η προσμονή όλων για την διεξαγωγή του αγώνα είναι μεγάλη, αφού πρόκειται για μια καταξιωμένη διοργάνωση. «Δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι ομορφιές της Αθήνας και είναι αυτό που πρέπει να εκπέμπει η χώρα μας προς τα έξω, το ηλιόλουστο της πόλης, το χαμόγελο, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του ΣΕΓΑΣ» πρόσθεσε.

Αναλυτικά ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Είναι σαφές ότι η προσμονή μας για αυτό το μεγάλο γεγονός είναι μεγάλη, καθώς ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται συνεχώς. Είναι ένας θεσμός που συμβάλλει στην προαγωγή του μαζικού αθλητισμού, του δρομικού κινήματος, αλλά και των νέων ανθρώπων που μαθαίνουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να συμμετέχουν στην πιο υγιή διαδικασία της νέας γενιάς.

Είναι ένας θεσμός που δεν απευθύνεται, όμως, μόνο στον αθλητικό κόσμο, αλλά και στο μέσο πολίτη, τον καλεί να βγει από το σπίτι, να δοκιμάσει τα όριά του. Είναι το δεύτερο πιο μαζικό αθλητικό γεγονός που γίνεται στην Αθήνα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καθιερωθεί, έχει καταξιωθεί στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς. Με την διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αθήνας και της Αττικής, καθώς ο επισκέπτης θα απολαύσει τα ιστορικά μνημεία, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία των κατοίκων. Όλοι μαζί έχουμε βάλει ένα στοίχημα, μέσα από τον αθλητισμό, μέσα από τον πολιτισμό να υπάρξει μια χρονική περίοδος, όπου ο τουρίστας να αποτελεί κινητήρια δύναμη στην αναπτυξιακή πολιτική της χώρας και εν προκειμένω της ελληνικής πρωτεύουσας και της Αττικής.

Ο ΣΕΓΑΣ, οφείλω να πω, με σεβασμό πάντα στις αξίες του αθλητικού πνεύματος, αλλά και του ευ αγωνίζεσθαι, αναλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, τη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου. Εμείς θα είμαστε εδώ. Και προφανώς η περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του αθλητικού αυτού γεγονότος και τις αξίες που πρεσβεύει, στέκεται αρωγός για μία ακόμη φορά στην προσπάθεια του ΣΕΓΑΣ. Είμαι βέβαιος ότι και εφέτος η συμμετοχή του κόσμου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη».

Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι ο αγώνας σηματοδοτεί την έναρξη της Άνοιξης, ενώ για την διεξαγωγή του υπάρχει ο σωστός σχεδιασμός, οι σωστοί άνθρωποι, οι φορείς και χορηγοί που μοιράζονται όλοι μαζί οραματισμούς και στόχους και τόνισε: «Πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες του αγώνα».

Ο κ. Τσαούσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βοήθεια που προσφέρουν όλοι οι φορείς στην διεξαγωγή του αγώνα, όπου η ERGO θα είναι ο μεγάλος χορηγός για 4η συνεχή χρονιά. «Η εταιρεία στηρίζει τα έργα με αξίες» είπε χαρακτηριστικά για το χορηγικό πρόγραμμα της ERGO, ενώ πρόσθεσε ότι, στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προσπαθεί να ασφαλίζει όλους τους δρομείς του αγώνα, στον οποίο θα «κατεβάσει» και δική της ομάδα να τρέξει, αποτελούμενη από 500 άτομα.

Η Αναστασία Καρακατσάνη είπε από την πλευρά της ότι χαίρεται που όλοι οι φορείς προσπαθούν να βάλουν ο καθένας το δικό του λιθαράκι στον αγώνα, χαίρεται να βλέπει μια Αθήνα χωρίς αυτοκίνητα, κάλεσε τον κόσμο να χειροκροτήσει όλους τους δρομείς και πρόσθεσε ότι η συνέχεια του Ημιμαραθωνίου θα είναι ακόμη καλύτερη.

«Ο Δήμος, η περιφέρεια, ο ΣΕΓΑΣ, οι χορηγοί προσπαθούν με τον καλύτεροι τρόπο, ο καθένας από τη μεριά του, να έχει το τέλειο αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας. Και αυτό φαίνεται και από την επιτυχία που έχει. Εγώ από την πλευρά μας θα πω πως τα τελευταία χρόνια βλέπω ότι, μέσα από τους αγώνες που γίνονται, ο κόσμος έχει αποκτήσει έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Ξεκίνησε με το τρέξιμο και συνέχισε προσέχοντας τον τρόπο ζωής του, τη διατροφή του και όλη την καθημερινότητά του.

Θα ήθελα επίσης να πω ότι μου αρέσει πολύ η Αθήνα χωρίς αυτοκίνητα. Μου αρέσει να τη βλέπω την Κυριακή το πρωί να είναι γεμάτη με δρομείς, με κόσμο, μπαλόνια, φωνές, μικρά παιδιά που χαίρονται, οικογένειες που κατεβαίνουν στην Αθήνα και περπατάνε στους δρόμους και χειροκροτούν τις προσπάθειες όλων. Είτε κάποιος τρέξει είτε όχι, να κατεβεί στις 22 Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό προσφέρει πάρα πολλά στην πόλη μας και νομίζω ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη και στο μέλλον θα έχουμε ακόμη περισσότερες συμμετοχές» είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης