Η ελληνική κολύμβηση πανηγύρισε σπουδαίες επιτυχίες μέσα στο 2019 και ένας από τους πρωταγωνιστές ήταν ο Απόστολος Παπαστάμος. Ο 18χρονος αθλητής του ΝΟ Χανίων κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (σε 200μ. και 400μ. μικτή ατομική) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων του Καζάν, ενώ στο Παγκόσμιο της ίδιας κατηγορίας, στη Βουδαπέστη, πήρε την πρώτη θέση στα 400μ. μικτή με παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων και την τρίτη θέση στα 200μ. μικτή. Παράλληλα, έπιασε και στα δύο αγωνίσματα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του 2020.

«Η χρονιά που φεύγει ήταν εκπληκτική για εμένα, καθώς ξεπέρασα κατά πολύ τους στόχους μου και πήγα καλύτερα απ’ όσο περίμενα. Όλα αυτά οφείλονται στην σκληρή δουλειά που κάναμε με τους προπονητές μέσα στη χρονιά και στη συγκέντρωση που είχαμε» δήλωσε ο Παπαστάμος στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει. Όσο για εκείνη που έρχεται, η μεγάλη ελπίδα για το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος για το 2020 είναι καθαρά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Θέλω πάρα πολύ να δώσω το “παρών” σε αυτό το τεράστιο γεγονός και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω με πολλή δουλειά και θέλω να έχω μία καλή παρουσία εκεί, που θα μου δώσει ακόμα περισσότερο κίνητρο για τη συνέχεια. Επίσης, θέλω να φανώ έτοιμος και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών το Μάιο και να έχω καλή παρουσία και εκεί. Εύχομαι το νέο έτος να φέρει υγεία σε όλο τον κόσμο και εγώ να ξεπεράσω τον εαυτό μου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης