Η υπόθεση του Ναβίντ Αφκάρι έχει συγκλονίσει όλο τον αθλητικό κόσμο κι έφτασε ως τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο 27χρονος πρωταθλητής της Πάλης καταδικάστηκε σε θανατική ποινή για τη δολοφονία φρουρού ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Σιράζ, αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι η ομολογία του αποσπάστηκε με βασανιστήρια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το Ιράν να ανατρέψει τη θανατική ποινή. «Στους ηγέτες του Ιράν, θα εκτιμούσα πολύ αν σώζατε τη ζωή αυτού του νεαρού άνδρα και δεν τον εκτελούσατε» δήλωσε ο Τραμπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενος μια έκθεση Fox News, ο Τραμπ είπε ότι η «μοναδική πράξη του παλαιστή ήταν μια αντικυβερνητική διαδήλωση στους δρόμους».

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέγους έγραψε στο Twitter: «Ενώνουμε τον κόσμο με οργή για τη θανατική ποινή του ιρανικού καθεστώτος για τον Ναβίντ Αφκάρι, ο οποίος βασανίστηκε για να δώσει ψευδή ομολογία μετά από συμμετοχή σε ειρηνικές διαδηλώσεις το 2018».

«Το καθεστώς βασάνισε επίσης τους δύο αδελφούς του και τους καταδίκασε σε δεκαετίες φυλάκισης. Αφήστε τους να φύγουν!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει συγκέντρωση υπογραφών για την αποφυγή της καταδίκης και έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερα από 10.000 άτομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης