Χάρη στο εξαιρετικό πρώτο άλμα του στα 8.35μ. που είναι η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε το βράδυ της Παρασκευής να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν.

Έτσι, ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε τον τίτλο, που είχε κατακτήσει το 2019 στη Γλασκώβη, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι δεν έχει αντίπαλο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 23χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι, λόγω κάποιων ενοχλήσεων που έχει το τελευταίο διάστημα στο γόνατο, έριξε το βάρος του σε μία και μοναδική προσπάθεια για να μην επιβαρύνει την κατάστασή του και τα κατάφερε (τα επόμενα δύο άλματά του ήταν άκυρα και τ’ άλλα τρία δεν τα επιχείρησε καθόλου).

Ο Έλληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά, που είναι κάτοχος του χρυσού μεταλλίου και στον ανοιχτό στίβο, άφησε σε έναν ακόμη τελικό στη δεύτερη θέση τον Σουηδό, Τομπίας Μόντλερ, ο οποίος, αν και έκανε καλύτερο άλμα στα 8,31μ, που συνιστά νέο εθνικό ρεκόρ, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον αέρινο Μίλτο.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Φινλανδός Κριστιάν Πούλι που με άλμα στα 8,24 στην τελευταία προσπάθεια «έκλεψε» το χάλκινο από τον Μαζούρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Τεντόγλου, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8.38μ από τη νίκη του το 2019 στη Γλασκώβη και φέτος είχε κάνει 8.21μ, έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά την Κατερίνα Θάνου (60μ, πρώτη το 1996 στη Στοκχόλμη και το 2000 στη Γάνδη) που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, στην οποία η χώρα μας έχει πάρει συνολικά επτά χρυσά.

«Είναι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα. Ήξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα. Ήταν ένας απίστευτος αγώνα με καλά άλματα από τους αθλητές.

Θα κάνω τώρα κάποιες θεραπείες στο γόνατο και στη συνεχεία θα ξεκινήσω προετοιμασία για τον ανοικτό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και για το λόγο αυτό σήμερα ένιωθα ότι το κάνω σαν αγγαρεία», ανέφερε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ο Έλληνας άλτης.

Η κατάταξη του τελικού:

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.35μ

Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) 8.31μ

Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 8.24μ

Βλάντισλαβ Μάζουρ (Εσθονία) 8.14μ

Μαξιμίλιαν Ενχόλζνερ (Γερμανία) 7.87μ

Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7.81μ

Γιάκομπ Φίντσαμ – Ντιούκς (Βρετανία) 7.79μ

Γκάμπριελ Μπιτάν (Ρουμανία) 7.72μ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης