Εντονότατη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στον χώρο του υγρού στίβου η εκ νέου αναστολή αγωνιστικών και προπονητικών δραστηριοτήτων, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, η οποία επισημοποιήθηκε σήμερα το πρωί με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Λίγο καιρό αφότου τους δόθηκε το «πράσινο φως» να επανέλθουν στις προπονήσεις, οι κολυμβητές και κολυμβήτριες σωματείων από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Κορινθία, την Αχαΐα, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία, τη Λευκάδα, τη Λάρισα, την Άρτα, τη Θεσπρωτία, το Ηράκλειο, τη Σάμο και τους Δήμους Καλύμνου, Χίου και Ρόδου υποχρεούνται να… επιστρέψουν σπίτι τους και να περιμένουν τουλάχιστον ως την Καθαρά Δευτέρα (15/3), χωρίς βεβαίως να υπάρχει καμία εγγύηση ότι και τότε θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις πισίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η επαναφορά του «λουκέτου» στα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης (Α1 ανδρών και Α΄ Εθνικής γυναικών), που μόλις ξανάρχισαν μετά από τετράμηνη διακοπή, «τινάζει στον αέρα» τον νέο προγραμματισμό και καθιστά σχεδόν ανέφικτη την ολοκλήρωσή τους.

Η οργή και η απογοήτευση που επικρατούν στο χώρο αποτυπώνονται εύγλωττα στις πρώτες δημόσιες αντιδράσεις. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης και Καταδύσεων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Οι επαγγελματίες στον χώρο της πισίνας για άλλη μια φορά πληροφορήθηκαν από τη συνέντευξη της Πολιτικής Προστασίας ότι μαζί με την αλλαγή στους κωδικούς των sms άλλαξε για άλλη μια φορά την τύχη του υγρού στίβου στη χώρα, χωρίς να βασίζεται σε γεγονότα για αύξηση κρουσμάτων στον χώρο μας! Αντιθέτως, ακολουθώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται, ο χώρος μας είναι από τους πλέον ασφαλείς και παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται να βάλλεται τα μέγιστα από την Πολιτική Προστασία. Αντίθετα σε άλλα αθλήματα που υπάρχει μετάδοση, βλέπουμε ότι η Πολιτεία τα στηρίζει.

»Οι χιλιάδες κολυμβητές, μαζί με εμάς και μετά την διαδικασία των rapid test, μπήκαν στα κολυμβητήρια περιμένοντας τους μικρότερους συναθλητές τους να έρθουν και αυτοί, κάτι που κράτησε μόλις τρεις μέρες. Δηλαδή όλος αυτός ο κόσμος, γονείς, αθλητές, κολυμβητήρια, ζεστά νερά κ.λπ. ετοιμάστηκαν για τρεις μέρες; ΜΟΝΟ για τρεις μέρες;;; Οι σύλλογοι που εργαζόμαστε προσπάθησαν να μπουν στην κανονικότητα, σκεπτόμενοι μία καλύτερη μέρα σε πιο γεμάτες κολυμβητικές δεξαμενές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Καταλαβαίνουμε τις αγωνίες σας και δεν απέχουν από τις δικές μας! Βλέπουμε τις προσπάθειές σας, όπως βλέπετε και εσείς τις δικές μας! Δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε την εξάντληση της αυστηρότητάς σας, πάνω στο χώρο μας, η οποία το μόνο που κάνει είναι να μεγαλώνει τις ανισότητες μεταξύ των αθλητών, την κατάρρευση των κολυμβητικών συλλόγων και την φτωχοποίηση των συναδέλφων, με μηδενικά σχεδόν κρούσματα και διασπορά του ιού. Σας καλούμε λοιπόν να εξετάσετε πάλι την απόφαση σας, με ανθρώπους που γνωρίζουν τον χώρο και τις ιδιαιτερότητές του, και να μην σφραγίσετε πάλι τον ήδη κλειστό αθλητισμό!».

Παρ΄ ότι ο ίδιος δεν επηρεάζεται από τα νέα μέτρα, αφού αγωνίζεται στο εξωτερικό, ο Άγγελος Βλαχόπουλος προέβη σε μία πολύ αιχμηρή ανάρτηση στα social media. «Το μόνο ομαδικό άθλημα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με εβδομαδιαία τεστ για όλες τις ομάδες και μηδενικά κρούσματα. Με αρκετούς αθλητές να έχουν πρόβλημα διαβίωσης χωρίς τα χρήματα των ομάδων τους και χωρίς καμία άλλη οικονομική στήριξη για αρκετούς μήνες. Όταν σε όλες τις χώρες διεξάγονται κανονικά τα πρωταθλήματα. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο… ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ» αναφέρει ο διεθνής πολίστας της Μπρέσια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η λακωνική ανάρτηση του Ντίνου Γενηδουνιά από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται με τον Ολυμπιακό για τους αγώνες του Champions League: «Λουκέτο στο μόνο ομαδικό άθλημα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης