Ομοσπονδία πάλης: «Ο θάνατος του Χολίδη άφησε ένα μεγάλο κενό στο άθλημα που αγάπησε»

Ομοσπονδία πάλης: «Ο θάνατος του Χολίδη άφησε ένα μεγάλο κενό στο άθλημα που αγάπησε»

Η ομοσπονδία πάλης εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του Μπάμπη Χολίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος, που ως γνωστόν υπήρξε δύο φορές Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των 57 κιλών, στο Λος Άντζελες το 1984 και στη Σεούλ το 1988.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Ο ελληνικός αθλητισμός και η ιδιαίτερα Πάλη θρηνεί τον χαμό του Μπάμπη Χολίδη. Ο δις Ολυμπιονίκης άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών από ανακοπή καρδιάς και παράλληλα άφησε ένα μεγάλο κενό στο άθλημα που αγάπησε και υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Χολίδης είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το 1984 στο Λος Αντζελες. Το 1988 στη Σεούλ κατέλαβε την τρίτη θέση και έφερε το μοναδικό μετάλλιο για τη χώρα μας στη διοργάνωση, ενώ συνολικά είχε συμμετάσχει σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα έχει κατακτήσει 5 μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην κατηγορία των Ανδρών. Ο Μπάμπης Χολίδης είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών και ο Ελληνας με τα περισσότερα μετάλλια σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα).

Εκτός από σπουδαίος αθλητής στην ελληνορωμαϊκή ήταν και ομοσπονδιακός προπονητής στην κατηγορία των Ανδρών από το 1998 έως το 2000. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, 22:51