Την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αξιοθέατα της Βαρκελώνης είχαν οι Μιραϊτόβα και Σομέιτι. Οι δύο μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο, περιοδεύουν ανά την Ευρώπη και πρόσφατα απόλαυσαν την ισπανική μεγαλούπολη, που ήταν ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού τους στη «γηραιά ήπειρο».

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους με την επωνυμία «Make the Beat» και, σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό, οι δύο μασκότ θα βρεθούν στην Αθήνα από τις 16 μέχρι τις 20 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μασκότ του «Τόκιο 2020» επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 1992, καθώς επίσης τη «Sagrada Familia» και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Καταλωνίας στο Μονζουίκ.

Οι Μιραϊτόβα και Σομέιτι βρέθηκαν επίσης στο Ολυμπιακό Εκπαιδευτικό Κέντρο της Βαρκελώνης (Centre d’Alt Rendiment), που βρίσκεται στο Sant Cugat del Vallès. Το κέντρο αυτό δημιουργήθηκε για την προετοιμασία των Ισπανών αθλητών και αποτελεί σημείο στάσης για πολλές Ολυμπιακές ομάδες από όλο τον κόσμο.

Στο Ολυμπιακό Εκπαιδευτικό Κέντρο, οι δύο μασκότ συνάντησαν τον Ισπανό αθλητή, Μίκι Ντελάς, την παίκτρια του χόκεϊ, Μπέρτα Μπονάστρε, και τον 17χρονο αναρριχητή, Αλμπέρτο Γκινές Λόπες, οι οποίοι διεκδικούν την πρόκριση στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επόμενος σταθμό των δύο μασκότ είναι το Παρίσι, ενώ θα ακολουθήσουν κατά σειρά οι επισκέψεις σε Βόννη, Αθήνα, Λονδίνο και Λωζάννη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης