Εμφανώς προβληματισμένος από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αλλά κυρίως από τις επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο Γκι Ντρι.

Μέλος της ΔΟΕ, ο Γάλλος Ολυμπιονίκης των 110 μέτρων με εμπόδια, καλεί τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι, να επανεκτιμήσουν τον προϋπολογισμό και να μειώσουν το κόστος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις οικολογικές επιπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκι Ντρι υποστηρίζει την αναβολή για το 2021, αλλά προειδοποιεί: «Δεν θα είναι σε θέση να αντέξουν κανένα κόστος, αποσυνδεδεμένοι από την πραγματικότητα και στο περιθώριο του κόσμου».

Ανησυχώντας για το κόστος της αναβολής των Αγώνων του Τόκιο, που εκτιμάται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, ο Ολυμπιονίκης του Μόντρεαλ (1976), ζητά «επανεκτίμηση του προϋπολογισμού» του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι.

Ο πρώην υπουργός Αθλητισμού (1995-1997) κρίνει τώρα, ακόμη και το έργο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας της γαλλικής πρωτεύουσας «ξεπερασμένο και αποσυνδεδεμένο από την πραγματικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκι Ντρι, έχει αρκετές προτάσεις για να προσπαθήσει να μειώσει το κόστος της κορυφαίας διοργάνωσης. Μεταξύ αυτών, είναι η διεξαγωγή ορισμένων αγώνων σε μία μόνο πόλη για «επαναχρησιμοποίηση του ίδιου εξοπλισμού».

«Είναι πολύ κοστοβόρο να κατασκευάσουμε νέο εξοπλισμό για μια εκδήλωση που διαρκεί μόνο τρεις ή τέσσερις ημέρες. Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση του σερφ. Ο Ολυμπιακός χώρος θα μπορούσε πάντα να είναι ο ίδιος και να είναι, για παράδειγμα, στην Ταϊτή ή στην Χαβάη. Οπως και για το κάνοε καγιάκ».

Το μέλος της ΔΟΕ πρότεινε επίσης τον περιορισμό των αθλημάτων, που προστίθενται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Γκι Ντρι, ελπίζει πως οι προβληματισμοί και οι προτάσεις του, θα συζητηθούν σε μια επόμενη συνεδρίαση των Οργανωτικών Επιτροπών για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, το καλοκαίρι και το χειμώνα, από το Τόκιο 2021 έως το Λος Άντζελες 2028.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης