Ο διαγώνιος του Φοίνικα Σύρου Νίκος Μήλης αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League. Στην εκτός έδρας νίκη του Φοίνικα Σύρου επί του Παναθηναϊκού στο γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι για την 2η αγωνιστική σημείωσε συνολικά 19 από τους 57 πόντους του Φοίνικα. Είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας στην επίθεση 68%, δηλαδή, 17 πόντους στις 25 επιθέσεις, συν έναν άσσο από σερβίς και έναν πόντο από μπλοκ.

Να σημειωθεί πως ο Μήλης είναι γεννημένος 4 Νοεμβρίου 1996 και ο Σέρβος προπονητής του Ράτκο Παβλίσεβιτς του εμπιστεύτηκε τη θέση του βασικού διαγωνίου και ο 23χρονος αθλητής έχει δικαιώσει τις προσδοκίες και την επιλογή του προπονητή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που αναδεικνύεται πολυτιμότερος αθλητής αγωνιστικής – ΜVP Βίκος Cola.

Είναι η 24η φορά που παίκτης του Φοίνικα Σύρου αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola.

Ο Νίκος Μήλης δήλωσε για την διάκριση του, για τον Ντόκιτς, για τον προπονητή του, τους συμπαίκτες και τη Σύρο: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν περίμενα να πάρω αυτή την διάκριση όπως δεν περίμενα πριν λίγους μήνες πως θα ήμουν βασικός διαγώνιος στην ομάδα του Φοίνικα. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κύριο Παβλίσεβιτς για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει και για την ευκαιρία που μου έδωσε και δουλεύω σκληρά για να τον δικαιώσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε η παραμονή του κυρίου Παβλίσεβις ήταν ο λόγος που ήθελα να ανανεώσω το συμβόλαιο μου με τον Φοίνικα. Για να είμαι ειλικρινής όταν έμαθα πως πήραμε τον Στερν κατάλαβα πως μπορεί να μου δοθεί η ευκαιρία. Δεν ξέρω κατά πόσο θα είμαι αντάξιος της μεγάλης παράδοσης του Τόμισλαβ Ντόκιτς αλλά θέλω να προσφέρω πολλά στον Φοίνικα γιατί με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε μία μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα μου. Εννοείται πως κάνω όνειρα. Όλοι κάπου στο όνειρο τους σκέφτονται την Εθνική ομάδα αλλά ακόμα έχω δρόμο μπροστά μου. Πέρα από την ατομική χαρά μου είναι χαρά και όλη της ομάδας.

Δεν κέρδισα μόνος μου τον Παναθηναϊκό, αλλά όλη η ομάδα, ο προπονητής, το σταφ και η διοίκηση. Το αφήνουμε στην άκρη όλο αυτό. Πάμε να αποδείξουμε πως έχουμε διάρκεια. Ο Φοίνικας έχει μεγάλη παράδοση. Το νησί μας έχει αγκαλιάσει. Στη Σύρο υπάρχουν οι ιδανικότερες συνθήκες για να δουλέψει κάποιος αθλητής. Έχουμε δικό μας γήπεδο, οι αποστάσεις είναι μικρές, η οργάνωση είναι άριστη και υπάρχει δέσιμο με τους κατοίκους του νησιού. Ο κόσμος μας έχει αγαπήσει και μας έχει αγκαλιάσει.

Η ομάδα αυτή έχει στόχο να φέρει έναν τίτλο. Μπορεί να τα καταφέρει και το δείχνει και ακόμα έχουμε να δώσουμε πιο πολλά. Έχουμε νεανική ομάδα. Έχουμε όρεξη, πάθος και στη σύνθεση μας έχουμε και αθλητές υψηλού επιπέδου. Νιώθω τυχερός και ευλογημένος που είμαι σε αυτή την ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης