Τις κινήσεις που θα ακολουθούσε ο αείμνηστος Μοχάμεντ Άλι, ενώπιον των όσων διαδραματίζονται στις ΗΠΑ από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, κατέθεσε η σύζυγος του, Καλίλα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν βρισκόταν στη ζωή ο θρύλος της πυγμαχίας, ο οποίος είχε τοποθετηθεί ανοιχτά σε θέματα που άπτονταν της ελευθερίας των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, δεν θα ακολουθούσε το δρόμο της πυρπόλησης κτιρίων, περιπολικών και της λεηλασίας καταστημάτων…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Καλίλα Άλι, πρώην ηθοποιός που ήταν παντρεμένη με τον θρύλο της πυγμαχίας και ακτιβιστή των πολιτικών δικαιωμάτων από το 1967 έως το 1976, δήλωσε στο TMZ Sports ότι ο σύζυγός της θα είχε υποστηρίξει εκείνους που βαδίζουν ειρηνικά στους δρόμους και θα καταδίκαζε όλους όσους επιλέγουν τη βία για να μεταδώσουν το μήνυμά τους.

«Ο Μοχάμεντ θα γύριζε τον διακόπτη. Θα στρεφόταν εναντίων όλων εδώ. Ξέρω ότι ο Άλι θα αντιδρούσε. Πραγματικά θα ήταν οργισμένος για όσα συμβαίνουν στους δρόμους και θα ήθελα πολύ να έβλεπα να στριφογυρίζει και να επιτίθεται σε όσους βλάπτουν ανθρώπους, που καίνε τις επιχειρήσεις μας και τα περιπολικά. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ο Άλι δεν θα το ήθελε αυτό», είπε η Καλίλα Άλι, η οποία είχε σταθεί στο πλευρό του Μοχάμεντ όταν αποφάσιζε να μην πολεμήσει στο Βιετνάμ, απόφαση που του κόστιζε τον παγκόσμιο τίτλο εκείνης της εποχής.

«Ο Μοχάμεντ θα ήταν στο πλευρό των πραγματικών, έντιμων και μη βίαιων διαδηλωτών… Συνεχίστε να διαμαρτύρεστε. Βεβαιωθείτε ότι όλοι θα μάθουν να ψηφίζουν. Είτε σας αρέσει το σύστημα είτε όχι, εσείς είστε το σύστημα. Έτσι, μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο», πρόσθεσε με νόημα η Καλίλα Άλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης