Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο για τον αθλητισμό απέρριψε την έφεση της Βραζιλιάνας, Ραφαέλα Σίλβα, η οποία τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Κάτι που σημαίνει πως η διάσημη πρωταθλήτρια δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι του 2021 στο Τόκιο.

Η Σίλβα, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το 2016, στην κατηγορία των 57 κιλών, βρέθηκε «θετική» σε χρήση φαινοτερόλης, μίας ουσίας που υπάρχει σε φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση του άσθματος. Ο σχετικός έλεγχος έγινε στις 99 Αυγούστου 2019, κατά τη διάρκεια των Παναμερικανικών Αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 28χρονη πρωταθλήτρια έχασε τον τίτλο που κατέκτησε στη συγκεκριμένη διοργάνωση και εξακολουθεί να δηλώνει αθώα, υποστηρίζοντας ότι η εύρεση της ουσίας στο δείγμα της οφείλεται στις επαφές που είχε με συγκατοίκους της ή με φιλάθλους ή ενδεχομένως από ένα μωρό (σ.σ. την κόρη ενός φίλου της) που λαμβάνει αγωγή για το άσθμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σίλβα μεγάλωσε στην περίφημη φαβέλα του Ρίο Ντε Τζανέιρο και μετά τις διακρίσεις που σημείωσε στην πατρίδα της έγινε σύμβολο επιτυχίας για τους πληθυσμούς αυτών των περιοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης