Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε… σήμερα με ήλιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-1 σετ (4-6, 7-5, 7-5) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τα προημιτελικά του «Internazionali BNL d’Italia», χάνοντας στις λεπτομέρειες το εισιτήριο, που οδηγεί στα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατάφερε να στριμώξει ουκ ολίγες στιγμές στα… σχοινιά το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο, έστω και μετά κόπων και βασάνων, ο Σέρβος κατάφερε να πάρει τη νίκη-πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν το παιχνίδι διεκόπη δύο φορές την Παρασκευή με τον Έλληνα τενίστα να έχει κατακτήσει το πρώτο σετ και να προηγείται με 2-1 games στο δεύτερο.

Η συνέχεια δόθηκε σήμερα με τον Τσιτσιπά να πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση, χάνοντας το εισιτήριο στις λεπτομέρειες από τον «Νόλε», που χρειάστηκε να υπερβάλει εαυτόν για να λυγίσει τον «Στεφ».

Στα ημιτελικά ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει σήμερα το απόγευμα τον Σονέγκο, που επικράτησε με 2-1 σετ του Ρούμπλεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Mε τη βροχή να κάνει την εμφάνισή της στη συννεφιασμένη Ρώμη ο Τσιτσιπάς έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στη μονομαχία του με τον Σέρβο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έσπασε με το… καλημέρα το σερβίς του αντιπάλου του, ενώ ακολούθως σφράγισε το break του, καθώς διεύρυνε το προβάδισμά του (2-0).

 

Ο Σέρβος μείωσε σε 2-1, ενώ πίεσε για να πάρει πίσω το σερβίς του, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Έχοντας πέντε χαμένα μπρέικ πόιντ μέχρι τότε ο Τζόκοβιτς είδε τον Τσιτσιπά να κατακτά το… μαραθώνιο τέταρτο game, που διήρκησε περίπου 10 λεπτά, ενώ μάλιστα δέχτηκε και δεύτερο μπρέικ από τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος, παίζοντας με συγκέντρωση, έφτασε στο 4-1.

Πάντως στη συνέχεια ο Σέρβος αντέδρασε και με το πρώτο του break στο ματς δεν άφησε τον Στέφανο να βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ, ενώ, υπερασπιζόμενος το σερβίς του, μείωσε σε 4-3.

Σε εκείνο το σημείο του ματς αποφασίστηκε να υπάρξει διακοπή, λόγω της βροχής που έπεφτε από το ξεκίνημα του αγώνα.

Εν τέλει οι δύο αντίπαλοι μπήκαν στο κορτ μετά από 3,5 περίπου ώρες, με τον Έλληνα τενίστα να φτάνει στο 6-4, που του χάρισε το πρώτο σετ στη μεγάλη μάχη του με τον Σέρβο.

Έχοντας το μομέντουμ και κάνοντας κατάθεση ψυχής στο ματς ο Στέφανος κατάφερε με νέο break να πάρει το προβάδισμα 2-1, ωστόσο σε εκείνο το σημείο υπήρξε νέα διακοπή στο ματς.

Λόγω βροχής αποφασίστηκε οι δύο αντίπαλοι να εγκαταλείψουν και πάλι το κορτ, και να συνεχιστεί το παιχνίδι τους σήμερα.

Στο… δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ο Στέφανος προηγήθηκε με 4-3, ωστόσο ο Τζόκοβιτς έκανε το μπρέικ στο συγκλονιστικό όγδοο game, όπου ο Έλληνας τενίστας, αφού έσβησε τέσσερα συνολικά μπρέικ πόιντ (το ένα τριπλό) του αντιπάλου του έφτασε έναν πόντο μακριά από την κατάκτησή του για δύο φορές, βλέποντας όμως αυτό να καταλήγει στα χέρια του Σέρβου.

 

Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να πληρώσει τον Νο1 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης με το… ίδιο νόμισμα και μάλιστα λίγο έλειψε να το καταφέρει.

Ο «Στεφ» είχε στα χέρια του διπλό μπρέικ πόιντ, το οποίο όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε, με τον Σέρβο εν τέλει να κάνει την ολική ανατροπή, παίρνοντας με άσο το προβάδισμα με 5-4, πριν φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 7-5 και την ισοφάριση.

Παρά την απώλεια του δεύτερου σετ, ο «Στεφ» μπήκε στο τρίτο με ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση, καταφέρνοντας με μεγάλα χτυπήματα να σπάσει το σερβίς του «Νόλε» και να κάνει το 2-1, προκαλώντας την έκρηξη του αντιπάλου του, ο οποίος δεν συγκράτησε τα νεύρα του και πέταξε τη ρακέτα του!

 

 

Ο Τσιτσιπάς, συνεχίζοντας να παίζει εκπληκτικά και κρατώντας το σερβίς του αύξησε το προβάδισμά του σε 3-1, ενώ… φλέρταρε και με δεύτερο μπρέικ στο τρίτο σετ.

Εντούτοις αυτό το απέτρεψε μετά κόπων και βασάνων ο Σέρβος, σε ένα ακόμη μαραθώνιο game, όπου ο Στέφανος έφτασε δύο φορές σε μπρέικ πόιντ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο «Στεφ» το πέτυχε ο Νόλε, ο οποίος ισοφάρισε σε 3-3, παίρνοντας πίσω το μπρέικ που δέχθηκε νωρίτερα, για να προηγηθεί μάλιστα στη συνέχεια απέναντι στον Στέφανο με love service game.

Ο Τσιτσιπάς δεν έχασε τη ψυχραιμία του και, επιδεικνύοντας μεγάλη υπομονή, κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά και εν συνεχεία να φτάσει στο μπρέικ.

 

Στο δέκατο γκέιμ, ο «Tsitsifast» σέρβιρε για να πάρει τη νίκη, όμως ο «εφτάψυχος» Σέρβος έκανε νέο μπρέικ (σ.σ. το πέμπτο στον αγώνα) και ισοφάρισε σε 5-5, για να προηγηθεί με 6-5 διατηρώντας το σερβίς του, μετά από ένα γκέιμ στο οποίο το πλεονέκτημα «άλλαξε χέρια» αρκετές φορές.

Πλέον, ο Τσιτσιπάς δεν είχε την «πολυτέλεια» για απώλεια του γκέιμ στο σερβίς του, καθώς αυτό θα σήμαινε και ήττα. Όπως και συνέβη τελικά, με τον Τζόκοβιτς να κατακτά -με νέο μπρέικ- μία από τις δυσκολότερες νίκες της καριέρας του σε χωμάτινη επιφάνεια.

Παρά την ήττα, ο Έλληνας τενίστας, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και χρησιμοποιώντας το μυαλό του με εντυπωσιακό τρόπο απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών, απέδειξε πως δικαίως θεωρείται το νέο «μεγάλο όνομα» του παγκοσμίου τένις.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης