Ως ένα «δώρο» για τους αδίστακτους αθλητές, εννοώντας εκείνους που επιχειρούν να κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών, χαρακτήρισε ο Τομ Μπόσγουορθ, τον περιορισμό των ελέγχων ντόπινγκ, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τον περασμένο μήνα, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA), ανακοινώθηκε, ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει δυσκολίες στους ελεγκτές με το κλείσιμο των συνόρων, την ακύρωση των πτήσεων, την εφαρμογή καραντίνας καθώς και τη διακοπή των αθλητικών διοργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός πρωταθλητής του βάδην, Τομ Μπόσγουορθ, θεωρεί πως ορισμένοι αθλητές θα επιχειρήσουν να επωφεληθούν από αυτήν την εξέλιξη.

«Είναι ένα τόσο προφανές όφελος -για όσους βλέπουν τον αθλητισμό ως έναν τρόπο να κερδίσουν με κάθε κόστος και να κερδίσουν χρήματα-, είναι ένα δώρο. Πρόκειται για μια πραγματικά ζοφερή προοπτική, καθώς κάποιοι μπορεί να αποκομίσουν τεράστιο όφελος, σε μια περίοδο δύο έως τριών μηνών, όταν γνωρίζουν ότι δεν θα ελεγχθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο μίλι και έκτος στα 20χλμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το 2016.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αρχές, ο Πολωνός πρόεδρος του WADA, Βίτολντ Μπάνκα, δήλωσε πως η καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης, δεν έχει περιορισθεί: «Οι αθλητές δεν πρέπει να πιστεύουν ότι είναι ευκαιρία για να εξαπατήσουν. Οι έλεγχοι δεν είναι το μόνο μας όπλο και έχουμε αρκετά ισχυρά όπλα προς αυτήν την κατεύθυνση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης