Για τρεις θέσεις δεν κατάφεραν να μπουν στο ταμπλό των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ στο Αμβούργο η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη. Η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ είχε στόχο την συμμετοχή της στην κορυφαία διοργάνωση της άμμου (28/06-07/07), όμως από την στιγμή που αυτό δεν έγινε εφικτό, της έδινε την ευκαιρία να λάβει μέρος στο πρώτο φετινό Masters της σεζόν στην πλατεία Αριστοτέλους (28-30/06).

Δυστυχώς, οι τραυματισμοί και οι κράμπες που υπέστησαν οι Ελληνίδες αθλήτριες κατά την διάρκεια του προολυμπιακού τουρνουά στον Σχινιά το κατέστησαν αδύνατο και μετά από αυστηρές οδηγίες των γιατρών, απέσυραν την συμμετοχή τους από το THESSALONIKI MASTERS. Βίκυ και Πένυ το επόμενο διάστημα θα ξεκουραστούν για να επιστρέψουν ακόμα πιο δυνατές, ενόψει του δύσκολου καλοκαιριού που ακολουθεί με τις διεθνείς τους υποχρεώσεις. Στην πλατεία Αριστοτέλους θα βρεθεί όμως ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τίε Σαντάνα, ο οποίος θα παρακολουθήσει το πρώτο τουρνουά Masters της φετινής σεζόν για να αξιολογήσει το επίπεδο του ελληνικού μπιτς βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, στο πρώτο μεγάλο event μπιτς βόλεϊ του καλοκαιριού στο πανελλήνιο σιρκουί, ο φίλαθλος κόσμος θα απολαύσει μόνο την μία Εθνική ομάδα, τις περσινές νικήτριες της Θεσσαλονίκης αλλά και του πρωταθλήματος Ελλάδας, Δήμητρα Μαναβή, Κωνσταντίνα Τσοπούλου.

To THESSALONIKI MASTERS σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των major τουρνουά του 26ου πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ και για 8η χρονιά το κέντρο της συμπρωτεύουσας θα φιλοξενήσει τη μεγάλη φιέστα του ελληνικού μπιτς βόλεϊ. Μία ημέρα μετά την πρόκρισή τους στην Β’ φάση του Continental Cup, Μαναβή και Τσοπούλου σχολίασαν την απόσυρση της Εθνικής ομάδας, Αρβανίτη/Καραγκούνη, για την πρόκριση στην επόμενη φάση του προολυμπιακού τουρνουά αλλά και για το πρώτο φετινό τουρνουά Masters στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που περάσαμε στην επόμενη φάση, ήταν πολύ σημαντική η δουλειά που έγινε από όλους. Για μένα ήταν το πρώτο προολυμπιακό τουρνουά που έχω αγωνιστεί και ήταν φοβερή εμπειρία. Η πορεία που έχουμε κάνει είναι ανοδική και το Continental μας εξασφάλισε αρκετούς βαθμούς και μπορούμε να συμμετέχουμε σε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις της FIVB. Είναι σημαντικό που η Ελλάδα είναι σε τροχιά Ολυμπιακής πρόκρισης και μέσω της βαθμολογίας και μέσω των Continental. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και στα προπονητικά τιμ για την άψογη συνεργασία που είχαμε» δήλωσε η Κωνσταντίνα Τσοπούλου και η επίσης πρωτάρα σε προολυμπιακά τουρνουά, Δήμητρα Μαναβή να δηλώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Μου άρεσε πολύ που είδα την Ελλάδα ως μία ομάδα. Ήταν και η πρώτη φορά που είχα την προπονήτριά μας στον πάγκο, ήταν κάτι πρωτόγνωρο και μας βοήθησε πολύ εμένα και την Κωνσταντίνα. Είχαμε δικούς μας ανθρώπους στις κερκίδες και είμαι ακόμα πιο χαρούμενη που παρά την ήττα μας, πήραμε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης».

«Προέχει η υγεία»

Για δεύτερη σερί σεζόν, Μαναβή και Τσοπούλου θα λάβουν μέρος στο Masters της Αριστοτέλους, διοργάνωση που στοχεύουν να επαναλάβουν την περσινή τους επιτυχία. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν και την Εθνική ομάδα γυναικών, καθώς Αρβανίτη και Καραγκούνη απέσυραν την συμμετοχή τους.

«Το καλύτερο που έχουν να κάνουν η Βίκυ και η Πένυ είναι να ξεκουραστούν και να αποκατασταθούν σωματικά, γιατί έρχεται μεγάλο καλοκαίρι με διεθνείς υποχρεώσεις. Θα ήταν πολύ καλό για το ελληνικό μπιτς βόλεϊ η παρουσία δύο Εθνικών ομάδων στην Θεσσαλονίκη, όμως προέχει η υγεία» κατέληξε η Κωνσταντίνα Τσοπούλου.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης