Αρχίζει σήμερα Πέμπτη 28/10/2021, το τουρνουά γαλλικού τρίσποντου μπιλιάρδου στην Θεσσαλονίκη, έως τις 31/10, όπως ανακοινώσαμε χθες.

Για τους παλιούς, που έχουν χάσει την επαφή με το άθλημα του μπιλιάρδου, αλλά και τους νέους, πρέπει να ξαναπούμε ότι, το τρίσποντο έχει κυριαρχήσει στο γαλλικό μπιλιάρδο παγκοσμίως. Δεν θα πρέπει λοιπόν να παραξενεύονται, όταν βλέπουν τους παίκτες να προσπαθούν να πετύχουν καραμπόλα-πόντο ψάχνοντας τρόπο να χτυπήσουν στις σπόντες, ενώ οι μπάλες είναι στημένες σαν “ματάκια”. Για να επιτευχθεί ο πόντος, στο τρίσποντο, θα πρέπει η δική τους μπάλα να  βρει πρώτα, το λιγότερο 3 σπόντες πριν βρει και την μπάλα 3. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λόγοι που επικράτησε το τρίσποντο, είναι ότι το ελεύθερο μπιλιάρδο που έπαιζαν κάποτε (και παίζεται ακόμη) έχει αποκωδικοποιηθεί εν πολλοίς, όπου ένας καλός παίκτης, μπορεί με μια στεκιά να βγάλει όλες τις καραμπόλες. Στο τρίσποντο μπιλιάρδο αυτό είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, (το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 28 καραμπόλες) και κάνει το παιχνίδι συναρπαστικό και απρόβλεπτο.

Οι εναρκτήριοι αγώνες σήμερα ξεκινούν στις 17:00 μ.μ. και θα διεξάγονται έως αργά το βράδυ.

Δείτε ζωντανά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εναλλακτικά, δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/BilliardCenterLiveStream

Με το πέρας της ζωντανής σύνδεσης, μπορείτε να δείτε την αναμετάδοση και πάλι, ως βίντεο.

Οι παίκτες είναι 48

Οι αγώνες θα είναι duble knout (κάθε παίκτης θα παίξει τουλάχιστον 2 αγώνες)

Ώρες διεξαγωγής των αγώνων

Πέμπτη 28/10 από τις 17:00 μ.μ.

Παρασκευή 29/10 από τις 12μ.μ.

Σάββατο 30/10 από τις 10 π.μ.

Κυριακή 31/10 από τις 11 π.μ και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τον τελικό περίπου, στις 17 μ.μ.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο Billiard Center στην Θεσσαλονίκη, Βασ. Όλγας 123 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά μόνο για εμβολιασμένους, όπως εμβολιασμένοι είναι όλοι οι συμμετέχοντες.

Απόστολος Βουλγαρίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης