Μεγάλη επιτυχία και πάλι, από το Ελληνικό μπιλιάρδο, όπου ο νεαρός αθλητής Δημήτρης Σελεβεντάς, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τρίσποντο Γαλλικό μπιλιάρδο, που φιλοξενήθηκε στο Χεερούχοβααρντ της Ολλανδίας από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. απέναντι σε αθλητές προερχόμενους από μεγάλα πρωταθλήματα.

Ο Δημήτρης Σελεβεντάς μετά από την κορυφή της Ευρώπης, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε ηλικία 16 ετών το 2019, στο πρωτάθλημα U17, έρχεται εκ νέου να επιβεβαιώσει την αξία του, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U22 αυτή τη φορά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθεση με το Ελληνικό πρωτάθλημα, -όπου το Ελληνικό Γαλλικό Μπιλιάρδο, με την πρόσφατη αναγνώριση του από την Πολιτεία, κάνει την ύστατη προσπάθεια να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των νέων ώστε να ασχοληθούν με αυτό το πανέμορφο άθλημα- όπου οι νέοι αθλητές που ασχολούνται μεθοδικά με το άθλημα αυτό, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, η διάκριση του Δημήτρη Σελεβεντά, μοιάζει με θαύμα, κόντρα σε όλες τις μαθηματικές πιθανότητες!

Εδώ θα πρέπει να ενημερώσουμε, ότι πλέον, έχουν σχηματιστεί αναγνωρισμένοι αθλητικοί σύλλογοι Γαλλικού Μπιλιάρδου σε διάφορες πόλεις, που δέχονται νέους ώστε να τους μυήσουν στα μυστικά του αθλήματος για να συμμετάσχουν στα εθνικά πρωταθλήματα και τουρνουά. Πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, ο Δημήτρης Σελεβεντάς, μας έδειξε την εξέλιξη του ως αθλητή, όπου, εκτός από βελτιωμένες γνώσεις και ικανότητες, είχε και μια σπάνια ωριμότητα στο παιχνίδι του, που αν μη τι άλλο μας δίνει πολλές ελπίδες για το μέλλον. Νίκησε ονομαστούς αντιπάλους, από σχολές όπως την Γαλλική και την Κορεάτικη, που έχουν χιλιάδες αθλητές, και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Στον τελικό, τα πράγματα δεν πήγαν όπως δικαίως περιμέναμε. 

Ο αντίπαλος του, που ενώ πέρασε με δυσκολία στον τελικό, έπιασε από νωρίς εξαιρετική απόδοση, ενώ ο Δημήτρης, ατυχώς, δεν θύμιζε τον αθλητή που λίγες ώρες πριν, με τέλεια χτυπήματα και μεγάλη απόδοση, απέκλεισε τον αντίπαλο του περνώντας θριαμβευτικά στον τελικό.

Δείτε στιγμιότυπα από τον ημιτελικό:

 

Δείτε στιγμιότυπα από τον τελικό:

 

Απόστολος Βουλγαρίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης