Με πολύ καλές προοπτικές ξεκίνησε το κολυμβητικό πρόγραμμα των 1ων Ευρωπαϊκών αγώνων του Μπακού για τους Έλληνες αθλητές. Στα προκριματικά των αγωνισμάτων τα ελληνικά χρώματα μέτρησαν τέσσερις προκρίσεις σε ημιτελικούς και τελικούς και έναν αποκλεισμό.

Στον τελικό των 400μ ελεύθερο προκρίθηκε ο Δημήτρης Δημητρίου του ΑΝΟ Αργυρούπολης, ο οποίος κολυμπώντας σε 3:55.15, είχε την 5η καλύτερη επίδοση. Ημιτελικός και για το Νίκο Σοφιανίδη του ΠΑΟΚ, ο οποίος στα 100μ ύπτιο, είχε την 8η καλύτερη επίδοση, κολυμπώντας σε 56.29.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ημιτελικό των 200μ. πρόσθιο θα αγωνιστεί ο Κώστας Μερετσόλιας, που πήρε την πρόκριση με το 2:17.06 που έκανε στον πρωινό προκριματικό. Ο νεαρός κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης είχε τη δέκατη καλύτερη επίδοση.

Σημειώνοντας την ένατη καλύτερη επίδοση, η Ιωάννα Σαχά πήρε και εκείνη την πρόκριση για τον ημιτελικό των 200μ ύπτιο. Η κολυμβήτρια του ΑΝΟ Γλυφάδας έκανε χρόνο 2:18.66.

Εκτός ημιτελικών στα 50μ. πρόσθιο έμεινε η Ελένη Κοντογεώργου του Σ.Κ ΡΟΗ, που έκανε χρόνο 34.23 στον προκριματικό του αγωνίσματος και κατέλαβε την 30η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης