Οι Έλληνες διεθνείς πραγματοποιώντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στην διοργάνωση με μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση, κέρδισαν την Τουρκία με 19-15.

Σε ένα γήπεδο με καταπληκτική ατμόσφαιρα από πολλούς μαθητές σχολείων του Δήμου Κορυδαλλού, η Ελληνική ομάδα νίκησε δίκαια την ομάδα της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική ομάδα με την νίκη της αυτή κατέκτησε την 9η θέση στην 17η Μεσογειάδα και ο αυριανός αγώνας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 12:00 Αίθουσα Κασιμάτης Ο.Α.Κ.Α. με το Μαρόκο, είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στο πρώτο σετ η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά κάνοντας το 2-0 πριν την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, με γκολ των Στεφανίτση και Κοτσιώνη.

Η Τουρκία αντέδρασε και κάνοντας ένα σερί 0-4, πήρε την πρωτοπορία στο σκορ στο 8λεπτό του σετ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως η Ελληνική ομάδα ισοφάρισε με δύο γκολ από τον Παπάζογλου και Κοτσιώνη, κάνοντας το 4-4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν εκ νέου με αυστηρό πέναλτι, αλλά με γκολ από τον Αναγνωστόπουλο και Στεφανίτση, η γαλανόλευκη πήρε κεφάλι στο σκορ με 6-5 στο 12λεπτό του αγώνα. Ένα λάθος στην επίθεση έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να ισοφαρίσει κάνοντας το 6-6 και να μεταφέρει την πίεση στην Ελληνική ομάδα.

Όμως ένα ακόμα γκολ από τα 10 μέτρα του Κοτσιώνη και ένα τρομερό κλέψιμο στον αιφνιδιασμό από τον Σαράφη, έδωσαν την νίκη στην Ελλάδα με (7-6).

Στο δεύτερο σετ ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τζωρτζίνη και τον Παγιάτη, στις θέσεις των Στεφανίτση και Κυριακίδη. 

Το σκορ άνοιξε η Τουρκική ομάδα, αλλά άμεσα ο Σαράφης ισοφάρισε με ωραίο σουτ. Στο 2:55 η Ελληνική ομάδα δέχτηκε δίλεπτο και πέναλτι με το σκορ να είναι στο 1-2 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Την εστία μας ανέλαβε να την υπερασπιστεί ο Μπαμπατζανίδης και τα κατάφερε με πολύ ωραία απόκρουση.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κοτσιώνης μπαίνοντας από εξτρέμ, σκόραρε ισοφαρίζοντας το παιχνίδι 2-2 με καταπληκτικό φαλτσάκι, ξεσηκώνοντας τους περίπου 150 μαθητές στην εξέδρα. Η Τουρκική ομάδα με σερί 0-2, προηγήθηκε στο 6λεπτο του αγώνα, κάνοντας το 2-4.

Ο Παπαγιάννης μείωσε στο 6:45 του σετ στο 3-4, αλλά η Τουρκία κάνοντας εκ νέου ένα σερί 0-2 στο 12:10 έδειχνε να καθαρίζει την υπόθεση νίκη, έχοντας αέρα 3 γκολ.

Ο Σίνα μείωσε με μια πολύ όμορφη επιθετική προσπάθεια των Ελλήνων διεθνών, αλλά το γκολ από τον Ουζντεμίρ  στο 14:40 κάνοντας το 4-7, άφηνε ελάχιστες ελπίδες για ισοφάριση. Στα εναπομείναντα 20 δευτερόλεπτα το μόνο που κατάφερε η Εθνική μας ομάδα ήταν να πετύχει δύο γκολ με τον Σαράφη και Σίνα και να τελειώσει το σετ με νίκη της Τουρκίας (6-7).

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, με τις δύο ομάδες ισόπαλες σε βαθμούς και σκορ, οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη μπήκαν πολύ αποφασισμένοι και με τρομερό πάθος στο να μην αφήσουν την γείτονα χώρα, να πιστέψει ότι μπορεί να τους πάρει την νίκη.

Το σετ ξεκίνησε με γκολ από τον Σαράφη σε θέση εξτρέμ, ύστερα από τρομερή ασίστ του Κοτσιώνη.

Η Τουρκία ισοφάρισε σε 1-1 στο 1:50 του αγώνα. Η είσοδος του Μπαμπατζανίδη στην θέση του Ασλή, ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Με τον τερματοφύλακά μας να κατεβάζει ρολά δεχόμενος μόλις ένα τέρμα και με γκολ από τον Παπάζογλου (2), Δικαιούλια, Παπαγιάννη και Κοτσιώνη με καταπληκτική εκτέλεση πέναλτι, η Ελλάδα κέρδισε άνετα το σετ (6-2), αλλά και τον αγώνα με συνολικό σκορ 19-15.

ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ 19-15 (7-6, 6-7, 6-2)

Από την Εθνική Ελλάδος, εξαιρετικό επιθετικό παιχνίδι έκανε ο Παπάζογλου, ο Κοτσιώνης στο δημιουργικό κομμάτι και ο Σαράφης που ήταν πολύ καλός στην άμυνα όσο και στην επίθεση, πραγματοποιώντας το καλύτερο του παιχνίδι στην διοργάνωση. Στο τελευταίο σετ που χρησιμοποιήθηκε ο τερματοφύλακας Μπαμπατζανίδης, ήταν καταπληκτικός με τις καθοριστικές του επεμβάσεις, δεχόμενος μόνο ένα γκολ!

Από την Εθνική Τουρκίας εξαιρετικός ήταν ο πίβοτ Μπεράτ Τσεμπί , καθώς βοήθεια έδωσε και ο τερματοφύλακας Σαχίν. Επιθετικά ξεχώρισε ο Ουζντεμίρ.

Πρώτος σκόρερ από την Εθνική Ελλάδος ήταν ο Παπάζογλου με 5 γκολ και ακολούθησαν οι Κοτσιώνης, Σαράφης με 4 και 3 γκολ αντίστοιχα. Από την Εθνική Τουρκίας πρώτος σκόρερ ήταν ο Ουζντεμίρ με 7 γκολ και ο Μπιλίμ με 3 γκολ.

ΕΛΛΑΔΑ: (Γεωργιάδης Νίκος): Ασλής, Στεφανίτσης 2, Σίνα 2, Γιορανίδης, Παγιάτης, Παπαγιάννης 1, Τζωρτζίνης, Παπάζογλου 5, Κοτσιώνης 4, Δικαιούλιας 1, Μπαμπατζανίδης, Αλεξανδρίδης, Κυριακίδης, Τόσκας, Αναγνωστόπουλος 1, Σαράφης 3

ΤΟΥΡΚΙΑ (Κούρτ Γιουσούφ): Σαχίν, Κοσοκάρα, Τοσούν 2, Αλάν, Γιασάρ, Ουλασάν 1, Κασάρσι, Σουκάν, Γκονέντς, Καραντούρμους 1, Τσαπάρ, Μπατσκόκ, Ουζντεμίρ 7, Τσέμπι 1, Κουντ, Μπιλίμ 3

Διατητές: Εβγκίν-Μιχορντέα

Δίλεπτα: 3-3, Πέναλτι: 2/2 – 4/6

Δηλώσεις:

Νίκος Γεωργιάδης (Προπονητής Ελλάδας): «Δεν παίξαμε όσα καλά παίξαμε στα τελευταία παιχνίδια. Αρχίζουν να τελειώνουν και οι δυνάμεις μας. Παρόλα αυτά νομίζω στο τελευταίο σετ τα παιδιά ήθελαν πάρα πολύ να κερδίσουν. Ήμασταν πάρα πολύ αποτελεσματικοί στην άμυνα και καταφέραμε να κερδίσουμε περισσότερο με τη θέληση μας παρά με την απόδοσή μας».

Γιουσούφ Αλί Κουρτ (Προπονητής Τουρκίας): «Στο πρώτο και δεύτερο σετ η ομάδα μου έπαιξε πολύ καλά. Στο τρίτο σετ είναι η αλήθεια ότι δεν παίξαμε καθόλου καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί αλλά δεν παίξαμε καλά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης