Με τρεις άνδρες και ισάριθμες γυναίκες μαραθωνοδρόμους θα συμμετάσχει η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, που θα γίνει 7-12 Αυγούστου στο Βερολίνο.

Η ομοσπονδία επέλεξε να συμμετάσχει φέτος και στο κύπελλο μαραθωνίου, το οποίο γίνεται παράλληλα με το κορυφαίο γεγονός και απαιτεί συμμετοχή τριών – τουλάχιστον – μαραθωνοδρόμων σε Άνδρες και Γυναίκες, προκειμένου η χώρα να έχει δικαίωμα βαθμολόγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, που η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη διοργάνωση με πλήρη ομάδα στο αγώνισμα του μαραθωνίου.

Ο ΣΕΓΑΣ μετά την λήξη της προθεσμίας (31/5/18) επίτευξης ορίων για τον Μαραθώνιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Α/Γ ανακοινώνει τα εξής:

«Απόφαση του ΣΕΓΑΣ είναι να στηρίξει τους δρόμους αντοχής και τον Μαραθώνιο δρόμο. Τα αγωνιστικά αποτελέσματα είναι εμφανώς θετικά ειδικά τo 2018 σε όλες τις κατηγορίες. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η ομοσπονδία ανακοινώνει ότι θα στείλει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδα μαραθωνοδρόμων αποτελούμενη από τρεις Άνδρες και ισάριθμες Γυναίκες. Έτσι, λόγω της ιδιαιτερότητας του αγωνίσματος η ανακοίνωση της ομάδας γίνεται τώρα ώστε να έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα

Άνδρες
Δήμος Μαγγίνας (ΠΑΟ)
Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ)
Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ)

Γυναίκες

Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας)
Ουρανία Ρεμπούλη (Κάμειρος 2009)
Σόνια Τσεκίνη (ΦΣ Άργους Ορεστικό)

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης