Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019, 15:16
Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει φέτος για πρώτη φορά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής, με οκτώ ιππείς και αμαζόνες. Πιο συγκεκριμένα, το το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής θα διεξαχθεί στο Δασάκι στο Λεβεντοχώρι Κιλκίς, μία γραφική περιοχή στη Βόρεια Ελλάδα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας διοργανώνει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής σε διαδρομή 90 χιλιομέτρων και τους Διεθνείς Αγώνες CEI1* στα 90χλμ. και CEI2* στα 120χλμ. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ιππασίας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και το μοναδικό ιππικό σωματείο της περιοχής, τον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς και το μοναδικό ιππικό σωματείο της περιοχής, τον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς.

Οι 8 αθλητές με τα άλογα τους που θα διεκδικήσουν τα μετάλλια σε ατομικό και ομαδικό αγώνισμα είναι:  O Δημήτρης Μητώνας με την Jamelia, η Άννυ Βατίδη με τον Morfey, ο Χρήστος Κωνσταντίνου με την Soraya, ο Παντελής Σαλονικιός με την Six Degrees, η Χριστίνα Τουλή με τον Omar, η Βικτώρια Σχοινά με τον Koheilan XIII 16 Salomon P και η Ειρήνη Μητώνα με την Aphroditi.

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα εκτός από την Ελλάδα θα πάρουν μέρος η Βουλγαρία, η Σερβία και η Τουρκία με 16 ακόμη αθλητές. Στους διεθνείς αγώνες θα συμμετέχουν αθλητές από την Βουλγαρία, την Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Το πρόγραμμα του φετινού Βαλκανικού Πρωταθλήματος Αντοχής έχει ως εξής :

Παρασκευή 4/10    16:00:   Κτηνιατρικός έλεγχος ίππων

Σάββατο 5/10         07:00:   Εκκίνηση Διεθνούς Αγώνα CEI2*-120χλμ.

                              08:00: Εκκίνηση Βαλκανικού Πρωταθλήματος CΗ Balkan-90χλμ.

                              08:30: Εκκίνηση Διεθνούς Αγώνα CEI1*-90χλμ.

Την Παρασκευή 4/10 στις 18.00, μετά την ολοκλήρωση του κτηνιατρικού ελέγχου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης και η παρέλαση των αθλητών στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, ενώ το Σάββατο 5/10, μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων, θα ακολουθήσει η τελετή λήξης και γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019, 15:16