Ο Ρώσος Ντανιίλ Μεντβέντεφ είναι ο επικρατέστερος αθλητής για να τερματίσει την κυριαρχία των «τριών μεγάλων» του παγκόσμιου τένις (Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ) στο πρώτο Grand Slam τουρνουά της χρονιάς, το Australian Open, που ξεκινά στη Μελβούρνη την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Τζον ΜακΕνρό.

Το ιδιόμορφο στυλ του 23χρονου αθλητή αποδείχθηκε αποτελεσματικό, αφού τον οδήγησε σε τέσσερις τίτλους και 59 νίκες το 2019, με τον ΜακΕνρό να υποστηρίζει ότι η «παλιά φρουρά» του αθλήματος θα αντιμετωπίσει προκλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι νεότεροι παίκτες πρέπει να δεχθούν ότι πρέπει να συνεχίσουν να προσθέτουν στοιχεία στο παιχνίδι τους, κάνοντας κάτι διαφορετικό» δήλωσε το άλλοτε «κακό παιδί» του παιδιού, που θα είναι μέλος της ομάδας κάλυψης του ESPN.

 «Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Μεντβέντεφ είχε αυτή την επιτυχία, επειδή κανένας δεν περίμενε να δει αυτά τα πράγματα που έκανε στα παιχνίδια του και τα οποία ήταν πολύ αποτελεσματικά», πρόσθεσε. Ο Μεντβέντεφ έφτασε στον τελικό του US Open το περασμένο έτος και ώθησε τον Ναδάλ στο όριό του και σε έναν εκπληκτικό αγώνα, πριν ο Ισπανός άσος επιβληθεί με 7–5, 6–3, 5–7, 4–6, 6–4.

Αυτή η νίκη του Ναδάλ σήμαινε ότι τα τελευταία 12 τουρνουά Grand Slams κατακτήθηκαν είτε απ΄ αυτόν είτε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς ή τον Ρότζερ Φέντερερ, κι ενώ πίσω τους ακολουθεί ένας «γαλαξίας» με ανερχόμενα αστέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός Ρώσος θα τοποθετηθεί τέταρτος (Νο 4) στο ταμπλό της Μελβούρνης και είναι ένας από τους πιθανούς αντίπαλους του Ναδάλ στον ημιτελικό, εφόσον οι δύο αθλητές καταφέρουν να φτάσουν ως τους «τέσσερις» της διοργάνωσης.

«Ο Μεντβέντεφ, για μένα, είναι ο τύπος που έχει τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει αυτή τη στιγμή. Έδειξε μια ταχύτητα που δεν είχαμε δει στο US Open», σχολίασε ο ΜακΕνρό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης