Το εγκώμιο του Ρότζερ Φέντερερ έπλεξε ο Τζον ΜάκΕνρο. Ο 63χρονος Αμερικανός, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του ανέβηκε στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και πανηγύρισε επτά τίτλους στο μονό σε τουρνουά γκραν σλαμ, δήλωσε για τον «βασιλιά» ότι η αποχώρησή του από το επαγγελματικό τένις θα αφήσει ένα κενό, το οποίο δεν θα μπορέσει ποτέ να καλυφθεί.

Ο 41 ετών Ελβετός δίνει σήμερα την τελευταία… παράστασή του στο Λονδίνο, καθώς θα αγωνιστεί σε αναμέτρηση του διπλού για λογαριασμό της Team Europe στο Laver Cup έχοντας ως παρτενέρ τον σπουδαίο Ισπανό αντίπαλό του των τελευταίων 15 ετών, Ράφα Ναδάλ. Υπενθυμίζεται ότι ο Φέντερερ, ο οποίος έχει κατακτήσει 20 τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, οκτώ εκ των οποίων στο Γουίμπλεντον, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, λόγω ενός επίμονου τραυματισμού στο γόνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΜάκΕνρο είναι ο αρχηγός της Team World στο Laver Cup, το οποίο θα διεξαχθεί στην “O2 Arena” του Λονδίνου, με τα εισιτήρια για την αναμέτρηση των Φέντερερ/Ναδάλ με τους Αμερικανούς Τζακ Σοκ και Φράνσις Τιαφόε, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Team World, να έχουν εξαντληθεί. «Προφανώς υπάρχει ένα κενό που δεν θα καλυφθεί ποτέ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΜάκΕνρο σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Αμερικανός τόνισε επίσης ότι οι τέσσερις τίτλοι του Φέντερερ σε τουρνουά γκραν σλαμ μετά τα 30 ήταν ένα απίστευτο επίτευγμα. Ο Ελβετός κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο του σε τουρνουά γκραν σλαμ στην Αυστραλία το 2018. «Θυμάμαι πριν από έξι χρόνια, όταν αποχώρησε χωλαίνοντας από το κορτ στο Γουίμπλεντον, δεν έπαιξε για έξι μήνες και κατέληξε να κατακτήσει τρία τουρνουά γκραν σλαμ στους επόμενους 18 μήνες» υπογράμμισε ο ΜάκΕνρο και συνέχισε:

«Στη συνέχεια είχε match point με τον Νόβακ (σ.σ. Τζόκοβιτς) στο Γουίμπλεντον, δύο match point. Επομένως, είναι πέρα από κάθε πεποίθηση αυτό που αυτός και τα άλλα δύο παιδιά (σ.σ. Τζόκοβιτς και Ναδάλ)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να δώσει στον Φέντερερ συμβουλές για τη… συνταξιοδότησή του, ο ΜάκΕνρο είπε μεταξύ άλλων: «Δεν χρειάζεται τη συμβουλή μου. Αγαπάει το άθλημα. Αυτό είναι μέρος του γιατί κατέκτησε τόσους πολλούς τίτλους. Το αγαπάει. Ελπίζω ότι -και πιστεύω ότι θα το κάνει-θα είναι κοντά του με κάποιο τρόπο, σχήμα ή μορφή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης