Με χαρακτηριστική άνεση ξεπέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το εμπόδιο του Πάμπλο Κουέβας και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε την Πέμπτη με 3-0 σετ (6-1, 6-4, 6-2) του Ουρουγουανού στο «Φιλίπ Σαρτιέ» και προκρίθηκε στη φάση των «32» του γαλλικού γκραν σλαμ, κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στον αντίπαλό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός ο «Στεφ» θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Αλιάζ Μπέντενε (Σλοβενία)  και τον Νίκολα Μιλόγεβιτς (Σερβία).

 

Όπως αποδεικνύει αδιάψευστα το σκορ, ο 22χρονος Έλληνας έκανε εξαιρετική εμφάνιση και δεν χρειάστηκε ούτε μιάμιση ώρα παιχνιδιού (1 ώρα και 28 λεπτά) για να καταγράψει την τέταρτη νίκη επί ισάριθμων αγώνων απέναντι στον Κουέβας, σε επίπεδο Ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε «αγριεμένος» και παραχωρώντας μόλις τρεις πόντους στο δικό του σερβίς, έκανε 2/2 break για να πάρει από την αρχή ισχυρό προβάδισμα και να κατακτήσει το πρώτο σετ δια… περιπάτου με 6-1.

Στη συνέχεια ο Κουέβας ανασυντάχθηκε, επέστρεψε από break, αλλά με νέο break ο Τσιτσιπάς ανέκτησε το προβάδισμα (4-3), για να φτάσει στη συνέχεια και στο 2-0 κατακτώντας το σετ με 6-4.

Με το άγχος να έχει πια λιγοστέψει από το ξεκάθαρο προβάδισμα και κυρίως από τη σιγουριά που έβγαζε το παιχνίδι του, ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε 4-0 με δύο break, που τελείωσαν τις όποιες ελπίδες του Λατινοαμερικάνου αντιπάλου του.

Η νέα νίκη οπλίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση κι ενισχύει την ψυχολογία του Τσιτσιπά ενόψει της συνέχειας στο Ρολάν Γκαρός, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ένας από τους πιθανούς επόμενους αντιπάλους του στον 4ο γύρο εφόσον και ο ίδιος συνεχίσει, ο Ντένις Σαποβάλοφ, αποκλείστηκε γνωρίζοντας ήττα-έκπληξη από τον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης