Επτά μετάλλια κατέκτησαν τα ελληνικά πληρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας U23, που διεξήχθη στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων.

Στους εννέα τελικούς που πήραν μέρος οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας πανηγύρισαν τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα, οδηγώντας την χώρα στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν, στη δίκωπο οι Μαρία Κυρίδου-Χρισίνα Μπούρμπου, στο σκιφ η Αννέτα Κυρίδου και στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαϊδατζής.

Τη δεύτερη θέση και τα ασημένια κατέκτησαν, στη δίκωπο άνευ οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος και στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών οι Θεοχάρη Σοφία – Αραμπατζή Αγγελική – Βαρελοπούλου Έλενα – Καλίτσα Χρυσή, ενώ τα χάλκινα, ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών οι Βαρβέρη – Βασιλειάδου Ελένη – Βαρελοπούλου Ελένη.

Η χώρα μας κατέλαβε την τρίτη θέση στον πίνακα με τα μετάλλια εξασφαλίζοντας τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα. Πρώτη κατετάγη η Ρουμανία με εννέα χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια και δεύτερη η Λευκορωσία με τρία χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αδέλφια Άρης και Γιώργος Γραμμενιάτης κατέλαβαν την 5η θέση στη Δίκωπο ελαφρών βαρών, η Ευαγγελία Αναστασιάδου πήρε την έκτη θέση στο Σκιφ ελ βαρών και οι Λεωνίδας Τζουμεζής – Δημήτρης Ζωγράφος – Λεωνίδας Παλαιοπάνος – Θεόδωρος Λαπίκωφ πήραν την πρώτη θέση στον μικρό τελικό και την 7η στη γενική κατάταξη της Τετρακώπου άνευ νέων Ανδρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης