Κολόμβος: «Νίκες αυτοπεποίθησης στο Ντέμπρετσεν, μπροστά μας ο στόχος της τετραετίας»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, 17:14
Κολόμβος: «Νίκες αυτοπεποίθησης στο Ντέμπρετσεν, μπροστά μας ο στόχος της τετραετίας»

Η αυτοπεποίθηση και η πίστη ότι μπορούν να νικήσουν κάθε αντίπαλο, ήταν το μεγάλο κέρδος της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών από την πρώτη θέση στα προκριματικά του World League, που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο Ντέμπρετσεν. Αυτό υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Χριστόδουλος Κολόμβος, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι μεγάλος στόχος της ελληνικής ομάδας, όχι για τη φετινή χρονιά αλλά και για ολόκληρη την τετραετία, είναι το προ-ολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ, τον επόμενο μήνα, και η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Μετά από απουσία περίπου ενός χρόνου σε επίσημα παιχνίδια υπήρχαν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με την εικόνα που θα δείχναμε στο Ντέμπρετσεν και στην προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης του World League. Η χρονιά που προηγήθηκε ήταν περίεργη και δικαιολογούσε αυτή την ανησυχία. Νομίζω ότι παρουσιάσαμε ένα αξιοπρεπές πρόσωπο και δείξαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Κερδίσαμε στην Ουγγαρία δύο ομάδες από τις κορυφαίες του πλανήτη, την Ισπανία και το Μαυροβούνιο. Υπάρχει πλέον αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον κάθε αντίπαλο, κάτι που το είχαμε χάσει τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο διεθνής φουνταριστός στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και συνέχισε:

«Νικήσαμε σε δύο δύσκολα παιχνίδια, αλλά ο στόχος ακόμη είναι μπροστά. Έχουμε ένα μήνα για την υλοποίησή του. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Προτεραιότητά μας αποτελεί η πρόκριση, μέσω του προολυμπιακού, στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Οι αγώνες στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας είναι στόχος τετραετίας και όχι απλά στόχος της χρονιάς. Πάντα ξεκινούσαμε με αφετηρία την υλοποίηση της πρόκρισης στην Ολυμπιάδα. Η ώρα ήρθε. Οι αγώνες είναι νοκ-άουτ και η πίεση αφόρητη. Τώρα πρέπει να τα δώσουμε όλα σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πιστέψουμε πολύ στους εαυτούς μας. Συν τοις άλλοις πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην προστασία από την πανδημία, έτσι ώστε απόλυτα υγιείς να εμφανιστούμε στην διοργάνωση του Ρότερνταμ. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, ο στόχος υψηλός και το κίνητρο τεράστιο. Μένει ένας μήνας για την υλοποίηση των προσδοκιών μας».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, 17:15