Με κεκτημένη ταχύτητα από το θρίαμβο της Παρασκευής (7/12) στα 200μ. μικτή ατομική, ο Ανδρέας Βαζαίος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας κολύμβησης της Γλασκώβης και δείχνει ικανός να διεκδικήσει μετάλλιο και στα 100μ. μικτή ατομική.

Ο Έλληνας κολυμβητής πέτυχε την ταχύτερη επίδοση των προκριματικών με 51.89, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ (52.67) που κατείχε ο ίδιος από την αντίστοιχη διοργάνωση του 2015, στη Νετάνια. Εκείνη η επίδοση του είχε χαρίσει τότε την τρίτη θέση, οπότε είναι λογικό ο πήχης να τοποθετείται και πάλι πολύ ψηλά. Ο ημιτελικός θα γίνει στις 19:45.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η Άννα Ντουντουνάκη την προσπάθειά της στα 100μ. πεταλούδα. Με την ψυχολογία στα ύψη, μετά τη σπουδαία εμφάνισή της στα 50μ. (έβδομη θέση με τρία πανελλήνια ρεκόρ σε ισάριθμες κούρσες), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε την τέταρτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 57.41 και φυσικά πέρασε άνετα στον απογευματινό (20:15) ημιτελικό. Ο χρόνος της 24χρονης πρωταθλήτριας αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς είναι κατά ένα εκατοστό του δευτερολέπτου καλύτερος από το 57.42 που είχε κάνει στο περσινό Παγκόσμιο της Κίνας, αλλά είναι σίγουρο ότι η Ντουντουνάκη μπορεί να πάει ακόμη πιο γρήγορα το απόγευμα, ώστε να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής 8/12. Μακράν ταχύτερη ήταν η Ιταλίδα Έλενα Ντι Λίντο με 56.46, οι υπόλοιπες αθλήτριες όμως έκαναν χρόνους από 57.31 και πάνω.

Ο 18χρονος Απόστολος Παπαστάμος ολοκλήρωσε την παρουσία του στους αγώνες συμμετέχοντας στα 100μ. μικτή ατομική, όπου κατετάγη 43ος με 57.79. Ο πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στους εφήβους (και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ εφήβων στα 400μ. μικτή) δεν πήγε καλά στη Γλασκώβη, έχοντας όμως το ελαφρυντικό ότι δεν έχει ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με τη μικρή πισίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης