Ο Απόστολος Χρήστου βελτίωσε ακόμη περισσότερο το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο και κατέλαβε την έβδομη θέση, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στη Γλασκώβη. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 50.55, όντας τρία εκατοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορος σε σχέση με τον χθεσινό (5/12) ημιτελικό, όπου είχε κάνει ρεκόρ με 50.58, αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών, παρότι η απόστασή του από τον τρίτο, τον Ρουμάνο Ρόμπερτ-Αντρέι Γκλίντα, δεν ήταν μεγάλη (50.30 ήταν ο χρόνος που έδωσε στον Γκλίντα το χάλκινο μετάλλιο). Ο Χρήστου, πάντως, μετράει ως τώρα δύο τελικούς σε ισάριθμα αγωνίσματα (ήταν πέμπτος στα 200μ. ύπτιο), ενώ την Κυριακή 8/12 θα μετάσχει και στα 50μ.

Όπως αναμενόταν, ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ κατέκτησε δια… περιπάτου το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 49.09, φτάνοντας κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ (48.88 του Κινέζου Τζιαγιού Σου). Τη δεύτερη θέση πήρε ο Γερμανός Κρίστιαν Ντίνερ με 49.94.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προκριματικοί της αυριανής (7/12) 4ης ημέρας, περιλαμβάνουν τρεις ελληνικές συμμετοχές. Η Άννα Ντουντουνάκη, μετά την εξαιρετική της εμφάνιση στα 50μ. πεταλούδα, με την ένδομη θέση και τα τρία πανελλήνια ρεκόρ σε ισάριθμες κούρσες, ρίχνεται στις 12:26 στη μάχη του καλού της αγωνίσματος, των 100μ. πεταλούδα, όπου βεβαίως έχει και πάλι υψηλές βλέψεις. Θα αγωνιστεί στην 4η και τελευταία σειρά και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί στον απογευματινό ημιτελικό. Αμέσως μετά, στις 12:36, αρχίζουν τα 100μ. μικτή ατομική των ανδρών, με δύο ελληνικές συμμετοχές. Ο Ανδρέας Βαζαίος, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 200μ. μικτή, πρόκειται να κολυμπήσει στην 1η προκριματική σειρά, δεν αποκλείεται όμως να αποσυρθεί από το αγώνισμα, προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις για τα 200μ. πεταλούδα την Κυριακή. Στη 2η σειρά θα αγωνιστεί ο 18χρονος Απόστολος Παπαστάμος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης