Καταπληκτικές κούρσες έκανε ο Ανδρέας Βαζαίος, κατά τη 2η και τελευταία ημέρα του δεύτερου αγώνα της International Swimming League, που διεξήχθη στη Νάπολη. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ακόμη καλύτερος σε σχέση με το μίτινγκ της περασμένης εβδομάδας στην Ινδιανάπολη, χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Ο Βαζαίος πήρε την πρώτη θέση στα 200μ. μικτή ατομική, τερματίζοντας ταυτόχρονα με τον Αυστραλό Μιτς Λάρκιν σε 1:53.44 (ελαφρώς πιο αργά σε σχέση με το 1:53.05 της Ινδιανάπολης), ενώ λίγη ώρα αργότερα κολύμπησε στα 200μ. πεταλούδα και πήρε τη δεύτερη θέση με 1:52.52, πίσω μόνο από τον Νοτιοαφρικανό Ολυμπιονίκη Τσαντ Λε Κλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ είχε καλή παρουσία στον αγώνα προοδευτικού αποκλεισμού των 50μ. ελεύθερο (skin race), καθώς κατάφερε να τερματίσει τρίτος στον α΄ γύρο με 21.51 και να περάσει στα ημιτελικά, δίνοντας διπλάσιους βαθμούς στους Aqua Centurions.

Στη δεύτερη κούρσα, έχοντας ως αντιπάλους τρία πολύ μεγάλα ονόματα, τον Αμερικανό Κάλεμπ Ντρέσελ, τον Γάλλο Φλοράν Μανοντού και τον Βρετανό Μπεν Πράουντ, ο «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου δεν είχε άλλες δυνάμεις και έμεινε τέταρτος με 22.70. Νωρίτερα, ο Γκολομέεβ είχε αγωνιστεί και στα 50μ. πεταλούδα, όπου κατετάγη έκτος με 23.32, όπως και ο Απόστολος Χρήστου στα 100μ. ύπτιο με 51.60.

Η τελική κατάταξη κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο αγώνισμα, αλλά ήταν ακριβώς η ίδια με εκείνη στην Ινδιανάπολη. Η Energy Standard πήρε την πρώτη θέση με διαφορά 2,5 βαθμών από τους Cali Condors (493 έναντι 490,5), που αυτή τη φορά είχαν στη σύνθεσή τους τον Κάλεμπ Ντρέσελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυριαρχία της ομάδας της Σάρα Σιέστρεμ στα ομαδικά αγωνίσματα και στη skin race των γυναικών, εξουδετέρωσαν το προβάδισμα που είχε η αμερικανική ομάδα από το ξεκίνημα του μίτινγκ. Με διαφορά μισού βαθμού κρίθηκε η τρίτη θέση, με τη DC Trident του Βαζαίου να ξεπερνά τους Aqua Centurions των Γκολομέεβ και Χρήστου (322β. έναντι 321,5).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης