Ο Λέοναρντ Κιπκεμόι Μπετ διανύει το 19ο έτος της ηλικίας του και ήδη έχει πετύχει πολλά στην αθλητική του καριέρα. Έτσι, αφού κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στα στιπλ στους παίδες (Κ18) και πήρε ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση των εφήβων (Κ20), κατάφερε να μετάσχει πέρυσι στην Ντόχα και στον τελικό του παγκοσμίου ανδρών.

Το lockdown που επιβλήθηκε στην Κένυα λόγω του κορωνοϊού, τον αναγκάζει να μεγαλώσει ακόμα πιο γρήγορα. «Ο αθλητής δεν μπορεί να παραμείνει μόνος του σε μια επαγγελματική καριέρα», λέει. «Ένας προπονητής, μάνατζερ, συναθλητές, φυσιοθεραπευτής… Χρειάζεται ένα ολόκληρο χωριό για να αναλάβει έναν αθλητή», πιστεύει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυβερνητικοί περιορισμοί για τον κορωνοϊό τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το προπονητικό κέντρο κοντά στο Μπομέτ και τον προπονητή Τζον Κιμέτο και να επιστρέψει σπίτι του, που βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα μακριά.

«Μιλάμε καθημερινά τηλεφωνικά και στόχος είναι να σιγουρευτούμε ότι θα κάνω κάτι εποικοδομητικό σε κάθε προπόνηση καθημερινά», είπε ο νεαρός δρομέας και πρόσθεσε για τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί:

«Η σημερινή κατάσταση δημιουργεί περιθώρια για καινοτομία για το πώς ένας αθλητής μπορεί να ζει και να προπονείται μόνος του, ώστε να διατηρήσει την φυσική του κατάσταση χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του. Είναι μια εποχή που μπορεί να επιβραβεύσει αυτόν που εργάζεται σκληρά και να κάνει τη ζωή του καλύτερη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης