Η Βουλιαγμένη κατέκτησε το τρόπαιο στο 2ο κύπελλο υδατοσφαίρισης γυναικών που ολοκληρώθηκε στη Χίο. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου νίκησε 10-8 τον Ολυμπιακό στον τελικό του φάιναλ φορ και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της μετά από έξι χρόνια.

Παράλληλα, ο ΝΟΒ πήρε… εκδίκηση για την ήττα του στον τελικό της περυσινής «παρθενικής» διοργάνωσης στο Καρπενήσι (σ.σ. οι «ερυθρόλευκες» είχαν επικρατήσει με 14-11).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βασικό όπλο την άμυνα και με την τερματοφύλακά της, την Αμερικανίδα Άσλεϊ Τζόνσον σε μεγάλη μέρα (αναδείχθηκε MVP του Final-4 και καλύτερη τερματοφύλακας), η ομάδα της Βουλιαγμένης εξουδετέρωσε τα ατού του αντιπάλου, ιδίως στον φουνταριστό (που είναι το όπλο του Ολυμπιακού) και στον παραπάνω, είχε αποτελεσματικότητα και πήρε προβάδισμα σε κρίσιμα σημεία (προηγείτο και ισοφάριζε ο Ολυμπιακός).

Με ένα ξεπέταγμα στο τελευταίο οκτάλεπτο και με κορυφαίες σκόρερ τις Νίνου, Χυδηριώτη και Ράνεϊ, έφτασε να προηγηθεί και με τρία γκολ (10-7) και απλά ο Ολυμπιακός μείωσε στο τελικό 10-8.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-1, 2-3, 2-3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Χ. Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Μπάκλινγκ, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Νινού 3, Πάτρα, Κωτσια, Β. Διαμαντοπούλου, Ράνεϊ 2, Μαστροκαλου, Κοτσιωνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης