Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό τένις, η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open, που διεξάγεται στη Μελβούρνη, καθώς μετά από αγώνα μίας ώρας και 29 λεπτών επικράτησε της Κινέζας Κινγουέν Ζενγκ (Νο 126 στον κόσμο) με 6-1, 6-4.

Στον 3ο γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο 32 στον κόσμο). Οι δύο αθλήτριες έχουν συναντηθεί δύο φορές και μετρούν από μία νίκη, καθώς η Σάκκαρη επικράτησε με 6-3, 6-4 στο τουρνουά της Κωνσταντινούπολης (23/4/2019) και η Κουντερμέτοβα με 6-4, 5-7, 6-4 στο Ρότζερς Καπ του Καναδά (Μόντρεαλ, 21/08/2021).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σάκκαρη εμφανίστηκε εξαιρετικά «διαβασμένη» στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη νεαρή Κινέζα. Με εμφανή αυτοπεποίθηση στα κτυπήματά της, η Ελληνίδα τενίστρια ήξερε ανά πάσα στιγμή τι πρέπει να κάνει και πώς να εξουδετερώσει την τακτική της Ζενγκ, τόσο κοντά στο φιλέ όσο και στο βάθος του γηπέδου.

Πρώτο σετ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο σετ του αγώνα ξεκίνησε με ένα τρομερό πρώτο game διάρκειας 8 λεπτών. Η Σάκκαρη δημιούργησε δύο break points, ωστόσο δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί.

Τριπλό break point της Κινέζας στη Σάκκαρη στο 2ο game, όμως με winner και χωρίς να χάσει πόντο κάνει το break η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κατακτώντας το 3ο game.

Το 4ο και 5ο game εξελίχθηκαν πόντο-πόντο για τις δύο τενίστριες, ωστόσο και τα δύο κατέληξαν στη Μαρία Σάκκαρη.

H Ελληνίδα τενίστρια σε αυτό το πρώτο σετ δεν άφησε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης, κερδίζοντας το σετ με 6-1 games.

Δεύτερο σετ

Μετά από μια διακοπή λόγω ενόχλησης στο αριστερό πέλμα της Κινέζας τενίστριας, το ματς συνεχίστηκε κανονικά, με την ίδια να ασκεί ιδιαίτερη αντίσταση κατά τη διάρκεια του 2ου σετ.

Η Σάκκαρη κατάφερε να πάρει το 1ο game με πολύ καλό σερβίς, ενώ με δύο break points στη συνέχεια κατάφερε να κάνει το 2-0 στα games, πραγματοποιώντας τo 4o break από την έναρξη του αγώνα.

Στο 3ο game η Κινγουέν Ζενγκ αντιστάθηκε, παίρνοντας το προβάδισμα και το break point, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει και το game, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κάνει το 3-0.

Η Κινέζα κατάφερε με εξαιρετικό σερβίς να πάρει το 4ο game, μειώνοντας σε 3-1, ωστόσο η Σάκκαρη διηύρυνε το σκορ με 4-1.

Το 6ο game ήταν πιο αμφίρροπο, με τη Ζενγκ να δυσκολεύει το σερβίς της Σάκκαρη, ωστόσο η Ελληνίδα έκανε το 5-2.

Στο επόμενο game, παρά τα 3 break points της Σάκκαρη, η Κινέζα κατάφερε να την πλησιάσει μειώνοντας σε 5-3, κατακτώντας μάλιστα και το 8ο game (5-4).

Παρά τις δυσκολίες και την πίεση που της άσκησε η Ζενγκ, η Μαρία Σάκκαρη έκανε το break στο 9ο και τελευταίο game, κατακτώντας το 2ο σετ (6-4).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης